DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 1.4 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 1.4

Door Ellen Eijzenga

okt 04

GEEL

Geel is een mooie kleur. Geel is een kleur die allerlei verschillende stemmingen en emoties op kan roepen. Geel is de kleur van de zon, alhoewel je daar in de zaal weinig aan hebt, en die op het veld wel eens vervelend in je gezicht kan schijnen. Geel is samen met groen de kleur van de ergernis, als je hebt verloren.

Wanneer die nederlaag ook nog eens zuur is, dan denk je aan een citroen. Geel is ook de kleur van een banaan. Die vergelijking wordt gemaakt als je met een prachtige curve een vrije trap onhoudbaar in het kruis schiet. Geel is de kleur van de ambulance, wanneer je zwaar geblesseerd naar het ziekenhuis moet worden gebracht. Geel is de kleur van de (goddelijke) kanarie, niet van de meeuwen, maar wel weer van de Apenmeeuwen. Geel staat dan voor overwinningen.

Geel is soms ook de kleur van de scheidsrechter, en dat is vooral vervelend, want hij is niet de vijfde veldspeler, zoals Anne Tsjerk even dacht.

Geel is de kleur van de kaarten die een scheidsrechter mag geven voor overtredingen. Ik ben nu bij vier wedstrijden geweest, en wat mij opvalt is dat alleen de Apenmeeuwen, nu al drie keer een gele kaart hebben gekregen. We mogen blij zijn dat de Apenmeeuwen niet in rode shirts spelen. Een gele kaart geeft een twee minuten straf, waardoor je dus even met een man minder speelt.
Dat maakt onze ploeg dan weer niet zoveel uit, want dan verdedig je die twee minuten alleen. De man meer situatie heeft tot nog toe de tegenstander nog geen doelpunten opgeleverd.

Vrijdagavond werd er wederom met 9-2 gewonnen. Volgende week vrijdag staat de topper op het programma tegen een tegenstander die ook alles nog heeft gewonnen. Dat de Apenmeeuwen langzaam populair beginnen te worden blijkt uit de toenemende toeschouwersaantallen. Steeds meer Berltsumers weten op vrijdagavond de weg naar de Trije even te vinden.

Stand 3e klasse
gespeeld punten
1 Apenmeeuw 4 12
2 Rin tec 4 12
3 Max Stuc 4 7
4 SDV Projectbuilding 2 6
5 Bowling Bloemketerp 4 6
6 Stadsherberg 4 6
7 Expert Franeker 2 3
8 Sytsma Noord 3 3
9 Engineersburo Zuid. 4 0
10 Sannes 4 0
11 Miedema Bouwbedr 3 2

Volgende week :

Franeker de Trije
09-10-2015 19:45 Rin tec – Apenmeeuw