DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 1.5 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 1.5

Door Ellen Eijzenga

okt 10

AANVALLUHHHH

Maar liefst 35 supporters uit Berlikum hadden vrijdagavond plaatsgenomen in de speciaal afgehuurde skybox, in de nieuwe sporthal de Trije, om te kijken naar de onvervalste topper in de derde klasse tussen onze Apenmeeuwen en Rin Tec. Twee topteams, die niet alleen ongeslagen aan kop staan, maar er ook nog eens lustig op los scoren.

Rin Tec scoorde in 4 wedstrijden 33 keer, de Apenmeeuwen zelfs 38 keer. Vanaf het begin was te zien dat hier twee echte zaalvoetbalteams stonden. Onze Apenmeeuwen begonnen fanatiek aanvallend aan de wedstrijd, wat binnen drie minuten al resulteerde in twee opgelegde kansen welke jammerlijk werden gemist.
Rin Tec speelde wat behoudender vanuit een georganiseerde verdediging, loerend op een foutje van de tegenstander. De bekende Duitse trainer Otto Rehagel noemde dit ooit eens, eind jaren 80 toen hij kampioen werd met Werder Bremen: “Wir spielen kontrolierte Offensive!”

De vraag was vandaag;
Is aanval de beste verdediging, of is verdediging juist de beste aanval. De eerste helft zou geen antwoord geven op deze vraag, want het bleef 0-0. Maar binnen 5 minuten in de tweede helft werden onze jongens drie maal uitgespeeld en stond er 0-3 op het scorebord. Zo’n stand is in de zaal vaak dodelijk, omdat verdedigen veel gemakkelijker is dan aanvallen. En toch, de Apenmeeuwen rechtten hun rug en kwamen terug tot 2-3, met nog steeds 10 minuten te spelen. Maar toen liepen ze in de valkuil, door niet de rust te bewaren.

Zaalvoetbal is een spelletje, waarbij je de tegenstander kapot moet spelen door combinatievoetbal, maar niet door individuele acties, omdat balverlies dan dodelijk is. Jullie snappen het al, dit laatste gebeurde en de stand werd 2-4. De laatste minuten werd zelfs nog de keeper gewisseld voor een extra veldspeler, maar dat de eindstand dan nog 2-5 wordt doet niet meer terzake.

Verloren dus, en er is dus weer wat huiswerk te doen. Maar de winst van deze avond zat vooral in het feit dat de vele toeschouwers uit Berlikum een hele mooie zaalvoetbalwedstrijd hebben gezien. Dit smaakt naar meer. Er is niet alleen een fanatieke zaalvoetbalploeg bij, maar sinds vrijdagavond ook een fanatieke supportersschare. Komende vrijdag zien wij jullie allemaal graag weer in de Trije.