DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 1.6 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 1.6

Door Ellen Eijzenga

nov 22

ARJEN ROBBEN

Het is al weer een paar weken rustig geweest rond de Apenmeeuwen. Dit komt omdat het de afgelopen weken ook rustig is geweest. Het varieerde van een vrij weekend en een bekerprogramma tot een afgelasting vanwege een tijdelijke opvang van vluchtelingen in de Trije.

Maar de laatste twee weken mochten onze jongens weer aan de bak, en beide wedstrijden werden gewonnen. Afgelopen vrijdag waren wij weer eens getuige van een echt potje zaalvoetbal…… en onze Apenmeeuwen leren. Niet een gele kaart was ons deel, en dat is wel een compliment. We krijgen nog wel veel vrije trappen tegen zo langs de rand van het strafschopgebied. Ik krijg soms ook een beetje het gevoel dat de scheidsrechters onze tegenstanders na al die jaren al heel goed kennen, en dan komt er opeens zo’n stel jonge honden, die alles en iedereen omver blazen. Daarom grijpen de scheidsrechters misschien soms ook wel eens even in.

Ook hebben wij weer een nieuw onderdeel toegevoegd aan ons arsenaal, namelijk het schieten van afstand. Rustig wordt er vanaf de zijlijn naar binnen gedribbeld om dan ineens, zo half verdekt van achter een tegenstander een verwoestend schot vanuit de heup los te laten. De keeper is dan kansloos omdat hij het schot veel te laat ziet. Alle 5 doelpunten werden zo gescoord. Je ziet dat wel eens op de televisie bij Bayern München. Dan komt Arjen Robben vanaf de rechter zijlijn naar binnen gedribbeld, om dan opeens met links een soort bananenschot los te laten in de uiterste hoek. Nou beste mensen; wij hebben ook een Arjen Robben in de persoon van Remko Giesing. Je weet dat het gaat gebeuren, dat uithalen met zijn linkerbeen, maar tot drie keer toe was het succesvol. En zeg nou zelf; wanneer heeft Arjen Robben voor het laatst drie keer gescoord voor Bayern in een wedstrijd? Remko dus wel in een slordige 20 minuten dat hij speelt. We weten niet hoe het met de blessuregevoeligheid gesteld is, maar ik verwacht binnenkort een telefoontje vanuit Duitsland. Er zal stevig onderhandeld moeten worden, maar mijn Duits is nog altijd prima. Alleen voor veel geld laten wij Remko gaan.

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken en de stand werd opgemaakt, blijkt dat onze Apenmeeuwen zelfs aan kop gaan in hun klasse met twee punten voorsprong op de nummers twee en drie.
Stand 3e klasse

1 Apenmeeuw 8 21
2 Rin tec 8 19
3 Max Stuc 8 19
4 SDV Projectbuilding 7 15
5 Bowling Bloemketerp 7 12
6 Expert Franeker 7 10
7 Miedema Bouwbedrijf 7 10
8 Sytsma Noord 8 6
9 Stadsherberg catering 8 6
10 Sannes en Voorintholt 9 6
11 Engineeringsburo Zuidema 9 0