DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 1.8 11 december 2015 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 1.8 11 december 2015

Door Ellen Eijzenga

dec 12

RAAR PRAAT

Een blik op de ranglijst van het zaalvoetbal leert ons, dat er in de derde klasse drie teams zich af gaan scheiden van de rest van de teams. Twee van deze teams, Max Stuc en onze Apenmeeuwen moesten vrijdagavond tegen elkaar aantreden. Aanvangstijd 22.35 uur!!!!

Maar zoals onze grootste Nederlandse filosoof uit de twintigste eeuw, de heer Johan Cruyff ooit al zei: “Ieder nadeel heb zijn voordeel.” Door het late tijdstip konden drie hondstrouwe supporters van Heerenveen, eerst de wedstrijd tegen Excelsior bijwonen, om vervolgens als razende Roelanden in de bolide van Jan Giesing naar Franeker gebracht te worden. Keurig op tijd en omgekleed stonden ze aan de aftrap.

Max Stuc doet vermoeden dat het om stucadoors gaat, die in hun vrije tijd tegen een balletje trappen. Natuurlijk zat er spanning op de wedstrijd, maar het blijft maar een spelletje, dat onze mannen met 4-2 wonnen, vooral ook dankzij het uitstekende keeperswerk van onze Menamer huurling Dirk Boomsma.

Minder plezierig wordt het als je na afloop van de wedstrijd ook nog een kleedkamer moet delen. Het praat van de tegenstander ging zelfs zo ver, dat onze spelers uit bangheid maar een andere kleedkamer hebben opgezocht.

Mannen van Max Stuc; wij hopen dat jullie voortaan de frustraties vanwege verlies na het weekend bot gaan vieren aan muren die gestuct moeten worden, en niet op onze mannen. Kijk, wij weten ook wel dat onze mannen net een stel Apen zijn, maar dat ze na afloop als meeuwen weg moeten vliegen, omdat ze als schoothondjes zo bang zijn, dat kan niet.

Door de uitslag staat Max Stuc nu wel op 5 punten van de Apenmeeuwen. Er is dus een gaatje geslagen.