DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 1.9 5 februari 2016 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 1.9 5 februari 2016

Door Ellen Eijzenga

feb 07

TELRAAM

Na het winterreces hebben de Apenmeeuwen ondertussen al weer vier wedstrijden gespeeld voor de competitie. Het bekertoernooi en het kersttoernooi waren duidelijk niet aan onze jongens besteed. De tegenstand was natuurlijk bij deze toernooien ook van een iets ander kaliber. Je krijgt te maken met tegenstanders uit hogere klassen. Of zou het zo zijn dat onze Apenmeeuwen zich helemaal willen richten op promotie in de reguliere competitie, en niet gehinderd willen worden door extra doordeweekse wedstrijden?

In ieder geval; tijdens de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie moest het telraam er aan te pas komen. Er is 2 x 20 minuten speeltijd. Als je je bedenkt dat het fluitsignaal van de ene wedstrijd direct het begin is van de volgende wedstrijd, dan weet je dat er bij het wisselen zomaar een halve tot een hele minuut verloren gaat. Uiteindelijk wordt er dan hooguit 38 minuten gespeeld. Als je dan een uitslag van 24-1 op het scorebord brengt, dan kun je begrijpen dat er ongeveer iedere minuut wordt gescoord, omdat de tegenstander deze avond behoorlijk aan het tijdrekken was. Na iedere goal duurde het minstens een halve minuut voor de bal weer vanuit het midden werd afgetrapt. Iedereen was die avond blij omdat ze minimaal een keer hadden gescoord, alleen onze keeper ad interim Remco Dijksta baalde als een stekker, omdat hij een tegengoal moest incasseren. Het was ook nog eens een van richting veranderd schot.

Tijdrekken kunnen onze tegenstanders zeker, want ook de volgende wedstrijd werd er behoorlijk tijdgerekt. Door dit tijdrekken kwam deze avond de dubbele cijfers niet op het scorebord. Het is duidelijk dat onze jongens, met meer dan 100 doelpunten, worden gevreesd. Omdat deze avond de nummers drie (Maxstuc) van de nummer twee (Rintec) uit de competitie won, hebben onze mannen nu een voorsprong van 5 punten opgebouwd.

De laatste twee wedstrijden was er duidelijk geen telraam nodig als we keken naar de wisselspelers op de bank. Normaalgesproken hebben we 13 spelers maar de laatste twee wedstrijden waren er geen en maar een reservespeler. Dit had ons zomaar op kunnen breken, omdat zaalvoetbal veel intensiever is dan veldvoetbal. Door wisselen is dan van essentieel belang. Gelukkig werden ook deze wedstrijden beide gewonnen, respectievelijk met 7-1 en 5-2, waarbij in beide wedstrijden het fantastische keeperswerk van Patrick Nauta en Dirk Boomsma opviel. Patrick schijnt duidelijk wat keepgenen van zijn vader te hebben geërfd.

Hierdoor wordt de wedstrijd tegen Rintec van vrijdag a.s. van cruciaal belang. Bij winst kunnen de champagnekurken bijna van de fles. Wel hopen wij dat er dan een iets bredere bank is, want Rintec is de enige tegenstander in de competitie waar tot nog toe van werd verloren. De champagne staat klaar voor jullie !!!
voetbal_champagne-615x351