DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.1 26 februari 2016 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.1 26 februari 2016

Door Ellen Eijzenga

feb 27

THE RETURN OF DE YELLOW PANTHER.

Een aantal weken had hij niet deelgenomen aan de wedstrijden van de Apenmeeuw. Ze zeiden dat het kwam omdat hij zich opofferde voor het team, want hij verzamelde te veel gele kaarten, waardoor hij zijn team dupeerde. Ze zeiden ook dat hij net verkering had, en dat hij daarom op vrijdagavond moest investeren in zijn nieuwe relatie. Ook zeiden ze dat hij een verjaardag moest vieren bij een of andere vage oudtante.

Maar vrijdagavond was hij er opeens weer, en hoe!! Kaartloos en foutloos. De man met het granieten schot in zijn benen. Heersend in de verdediging, en hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor vier van de zeven treffers. Zijn naam…..ANDRE VAN DELLEN!!

En het was nodig dat we weer met 7 veldspelers aanwezig waren, want de topper tegen Maxstuc stond op het programma. Vijf punten voorsprong was er op deze nummer twee uit de competitie. Winst betekende acht punten voorsprong met nog drie wedstrijden te gaan.

De eerste 10 minuten was het aftasten geblazen, en toen kwam André in het veld. Zijn eerste actie was een knallend afstandsschot van15 meter, dat uiteenspatte op de lat. Bij het volgende afstandsschot was de keeper wel volstrekt kansloos. Het was wederom André die de veilige 2-0 ruststand op het scorebord bracht.

RUST

Toen binnen 30 seconden na rust Ruben met een prachtige actie bij de zijlijn de complete Maxstuc verdediging het bos instuurde en 3-0 aantekende, leek er niets meer aan de hand.
Maar wat geknoei en gerommel in de verdediging leidde tot een 3-2 stand. Voor het eerst heb ik keeper Durk boos gezien. Hij foeterde op zijn manschappen.
Durk had overigens deze avond zijn eigen problemen. Hij had last van zijn wijsvinger (ik leau dat der in bytsje dik is). Het weerhield hem er niet van in deze moeilijke fase ons team op de been te houden. Toen Ruben vervolgens halverwege de tweede helft weer met een mooie solo de tussen stand op 4-2 bracht, leek het pleit beslecht.

Nog een oprisping van Maxstuc leverde een doelpunt op, maar daarna werd de wedstrijd via twee goals van André en een van Klaas professioneel uitgespeeld en stond er een 7-3 eindstand op het scorebord.

Mannen gefeliciteerd. Nog een overwinning en het kampioenschap is een feit.