DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.2 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.2

Door Ellen Eijzenga

mrt 05

KAMPIOENSCHAP!!!!

Waarom zijn kampioenswedstrijden toch altijd van die lastige, spannende wedstrijden? Heeft het dan toch met de spanning te maken? De bloemen zijn al besteld, het feestje is al geregeld, en nu mag het niet meer misgaan.

Vrijdag avond was weer eens zo’n kampioenswedstrijd, nu van onze Apenmeeuwen. Het hele team was weer eens aanwezig met 12 mannen. Eerlijk werd alles verdeeld, 6 mannen mochten in de eerste helft spelen, de 6 anderen in de tweede helft. Maar toen begon direct al het eerste probleem; er mogen volgens de reglementen maar 4 spelers op de reservebank plaatsnemen. De scheidsrechter moest eerst nog overleg hebben met de toernooi directie of dit wel was toegestaan, maar deze directie begreep dat dit een kampioenswedstrijd was en maakte een eenmalige uitzondering. Hierdoor begon de wedstrijd direct 10 minuten te laat.

Er ontstond een wedstrijd waarbij tegenstander Bloemketerp de bus rond het eigen strafschopgebied parkeerde, en rustig afwachtte wat de Apenmeeuwen zouden doen , om dan met een razendsnelle counter uit te breken. En onze mannen dan? Ze bleven de bal maar achterin rondspelen, het leek wel een breiclubje. Het ging in een veel te laag tempo, tot plotseling Marnix als een duveltje uit een doosje vanaf links de bal in de uiterste hoek schoot. De voorsprong leek echter wel verlammend te werken, want de mannen kwamen maar niet los. Integendeel, een van de uitvallen van Bloemketerp leverde zelfs de 1-1 op. Gelukkig was Marnix wel in goeden doen, want met twee geplaatste schoten bracht hij de ruststand op 3-1. Een zuivere hattrick dus.

In de tweede helft mocht Apenmeeuwen 2 zijn opwachting maken. In de eerste helft hadden ze zich zitten verbijten op de bank, maar ook zij bleken stijf van de zenuwen te staan, waardoor Apenmeeuwen 1 zich weer zat te verbijten. Halverwege de tweede helft werd het helemaal spannend toen het zelfs 3-2 werd. Gelukkig was er even later een goed uitgespeelde aanval, welke door Roelof koelbloedig werd afgemaakt. De stand van 4-2 bleef tot het einde van de wedstrijd op het scorebord. Een terecht kampioenschap met maar een verliespartij.
Dit betekende na afloop feest in de ‘Wielepôlle’ bij sponsor Rewi. En een lekker stuk droge worst !!!