DOELLIJNTECHNOLOGIE. Het relaas van de aas 3.10 Sc Berlikum A1 - Sc Bolsward A1 26 november 2016 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

DOELLIJNTECHNOLOGIE. Het relaas van de aas 3.10 Sc Berlikum A1 – Sc Bolsward A1 26 november 2016

Door Ellen Eijzenga

nov 27

 

Gisteren vond op ons eigen sportpark al weer de laatste wedstrijd van de eerste seizoenhelft plaats. Tegenstander was Bolsward, de nummer drie van de competitie. Uw verslaggever moest jammer genoeg de eerste helft aan zich voorbij laten gaan. Co-reporter Jan J. was gelukkig wel de gehele wedstrijd aanwezig, maar hij kon mij, behalve de ruststand van 2-1 in het voordeel van onze mannen, niets over de wedstrijd vertellen. Hij schijnt gedurende de gehele eerste helft met iedereen in gesprek te zijn geweest. Hierdoor heeft hij alle doelpunten gemist .

We hoeven echter niet te treuren, want in de tweede helft waren wij getuige van een stukje hightech doellijntechnologie, wat zijn weergave nog niet heeft gehad in de regio noordwest Friesland. Er werd na ongeveer 20 minuten in de tweede helft een corner genomen door Ruben welke bij de tweede paal snoeihard door Remco werd ingekopt. De bal werd al even fraai door een verdediger van Bolsward van de doellijn gekopt. Voor ons als supporters was er niets aan de hand, tot onze scheidsrechter Jan N. gedecideerd naar de middenstip wees. We weten zeker dat Jan een bril draagt, maar we zijn er ook vrijwel zeker van dat Jan nog geen gebruik maakt van oortjes. Bovendien hoef je van de assistent scheidsrechter van de tegenstander niet te verwachten dat hij het eventueel wel of niet passeren van de doellijn aan Jan gaat melden. Jan echter, had zich prima opgesteld op de achterlijn, waardoor hij precies kon zien dat de bal de doellijn had gepasseerd.

Ik stond op dat moment naast tweelingbroer Willem N. Willem vertelde dat Jan geen oortjes heeft maar wel zo’n futuristische 3D bril, waardoor hij in staat is om drie dimensioneel waar te nemen. Ik vroeg aan Willem of hij ook zo’n bril had, waar Willem ontkennend op moest antwoordden. Willem vertelde mij ook nog in vertrouwen dat hijzelf als scheidsrechter nooit bij corners op de achterlijn gaat staan. Stel dat een aanval wordt afgeslagen en er een razendsnelle counter volgt dan is Willen te laat bij de volgende situatie.

Dus, voor de mensen die Jan en Willem niet uit elkaar kunnen houden, we hebben weer een nieuw verschil ontdekt. Als een van beide heren als scheidsrechter fungeert, en er moet een corner worden genomen, dan weet je aan de positie welke wordt ingenomen of het Jan of Willem is.

De stand werd derhalve 3-1, en niets leek een mooie uitslag in de weg te staan. Een aantal 100% kansen volgde, maar de al oude voetbalwijsheid van Johan Cruyff werd weer waarheid. “Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel”. Door een penalty en een vreemde goal, waarbij de speler van Bolsward in een soort verticale spagaat de bal dusdanig van richting veranderde dat onze keeper Corné kansloos was, werd de stand weer gelijk getrokken. Een mooie bal over de keeper heen gewipt van Ruben bracht de Oranje brigade weer op voorsprong, maar het slot accoord was toch weer voor Bolsward. Met de einduitslag van 4-4 deden onze mannen zichzelf iets te kort.

Volgende week begint de tweede helft van de competitie met een thuiswedstrijd tegen Franeker. De eerste wedstrijd eindigde in een dramatische 7-0 nederlaag. Hier valt dus wel iets recht te zetten.