Gezonde humor: 112 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Gezonde humor: 112

Door Ellen Eijzenga

feb 01

Het zal je maar gebeuren. Je hebt een vrije dag. Je vrouw  en kinderen zijn naar het werk en naar school, en jij hebt besloten om er vandaag eens een lekkere luie dag van de maken. Je hebt je net geïnstalleerd in je fauteuil met de benen languit. Een goed boek op je schoot en een heerlijk kopje koffie op het tafeltje naast je stoel.

In de verte hoor je het geluid van een sirene. Onwillekeurig denk je; een ongeluk of brand of een hartinfarct? Je leest rustig verder en je hoort de sirene steeds dichter bijkomen. Je hoort dat de sirenes het dorp binnenkomen, en even later zie je zelfs het blauwe zwaailicht van een ziekenauto bij jou in de straat verschijnen. Tot je eigen verbazing stopt de ziekenauto bij jou voor de deur. De beide broeders halen de brancard uit de auto en komen zelfs bij jou in huis. Ze vragen hoe het met je gaat, en jij antwoordt verbaast: “Prima, maar waarom zijn jullie hier?” “Omdat wij een melding hebben gekregen dat jij met de ziekenauto opgehaald moest worden!”

Stomverbaasd kijk je de broeders aan, en denkt wat dit kan betekenen. Was dit een macabere grap, is er een verkeerd adres doorgegeven, of had iemand door de ramen gezien dat jij zo stil op die luie fauteuil onderuitgezakt zat dat men in paniek de ambulance heeft gebeld?