Nieuwe rubriek : Gezonde humor bij ons in de praktijk ! - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Nieuwe rubriek : Gezonde humor bij ons in de praktijk !

Door Ellen Eijzenga

mrt 16

Een aantal jaren geleden hebben wij een tijdlang de rubriek ‘gezonde humor’ op onze website gepubliceerd. Grappige en humoristische opmerkingen van patiënten werden in verhaalvorm genoteerd. Regelmatig wordt ons gevraagd: “Hebben jullie geen humor meer in de praktijk, want we lezen nooit meer wat nieuws in die rubriek.” Natuurlijk is er nog wel humor, en daarom hebben we besloten om weer regelmatig mooie, humoristische en ontroerende opmerkingen van patiënten in deze rubriek te plaatsen.

BEROEPEN

Het oudste mannelijke beroep van de wereld is boer. Het oudste vrouwelijke beroep laat zich raden.
In de loop van de eeuwen zijn bepaalde beroepen altijd gebleven, zoals bakker, onderwijzer en arts. Een aantal beroepen is helemaal verdwenen. In mijn jeugdjaren ging ik altijd met de melkrijder mee. Wie weet nog wat voor werk deze man deed? En wat waren de werkzaamheden van een parlevinker?

Gelukkig komen hier ook weer nieuwe beroepen voor in de plaats. De introductie van de computer heeft veel nieuwe banen opgeleverd.
Volgens een aantal mensen is de computer zelfs de uitvinding die het meeste impact op de mensheid heeft gehad sinds de uitvinding van de boekdrukkunst. Ook een beroep als vrijetijdwetenschapper is ontstaan nadat wij mensen steeds meer vrije tijd hebben gekregen. Het is fantastisch om te weten dat er mensen zijn die zich wetenschappelijk verantwoord bezighouden met het indelen van onze vrije tijd.

Wij als fysiotherapeut vinden het van belang, in verband met het genezingsproces, om te weten wat onze patiënten doen voor werk. Dit leidt vaak tot prachtige nieuwerwetse beroepen, zoals een patiënte mij vorige week vertelde, toen ik haar bovengenoemde vraag stelde. “Ik ben klachten escalatie coördinator!”
Wie weet nog meer prachtige beroepen ?
———–

Patiënte komt met nieuwe blessure indeling:”Je hebt terechte en onterechte blessures!”
———–

Behandeling is een beetje pijnlijk. Patiënt: “Ik heb Jelle wel eens aardiger gevonden !!!!
———–

Patiënt van 14 jaar oud: “Puberteit? Dat is de periode dat je ouders zo vreemd reageren !!!
———–