HET RELAAS VAN DE A’S (10) Bekerwedstrijd - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE A’S (10) Bekerwedstrijd

Door Ellen Eijzenga

okt 18

BAL AANNAME !!

Gisteravond ontstond er lichte paniek bij de A’s, toen bekend werd dat zowel onze keeper Michael was verhinderd door ziekte, en dat onze trainer Hendrik plotseling moest overwerken op de wedstrijddag. Ja, dan kunnen er slapeloze nachten ontstaan, maar gelukkig is het begeleidingsteam van de A’s bijna net zo groot als de spelers van de A’s. Naast Rinze Stellingwerf als leider, hebben we Jos Broeders als vlaggenist, en sinds dit weekend is Han Koopmans als vaste fotograaf en Ellen Eijzenga als vaste cameravrouw toegetreden tot de staf van de A’s.

Om klokslag 10 uur verscheen de voltallige selectie in de praktijk voor een eerste fotosessie in de nieuwe shirts en trainingspakken. Dat het dan wel de bedoeling is om deze kleding mee te nemen, was nog niet tot iedereen doorgedrongen. Uiteindelijk werd er van iedereen een individuele foto gemaakt , en ook een aantal groepsfoto’s. Deze foto’s kunnen jullie de komende tijd terugvinden ‘mei Jos en sûnder Jos’ . Er werden tijdens de voorbespreking door Rinze nog beelden op een groot scherm getoond van Barcelona (hoe het wel moet) en van Ajax (hoe het niet moet).

Daarna ging het fietsend naar de Koekoek, waar de trouwe supporters zaten te wachten op het bekerduel met Ternaard. Tot ieders grote verrassing kwam ook opeens Hendrik  nog aanrijden, hij had even wat met de baas geregeld.  Het keepersprobleem werd opgelost door Remco Dijkstra, die zich een multifunctioneel inzetbare speler toont. Tot drie keer toe kwam hij oog in oog te staan met een doorgebroken tegenstander, even zovele malen bracht hij redding door goed uit te lopen. Een keer was hij kansloos op een puntertje, maar daarvoor was Berlikum al op 1-0 gekomen door een eigen doelpunt.

In de tweede helft werd Berlikum steeds sterker, achterin werd niets meer weggeven. De beide backs Jurre Koopmans en Ytsen Kooistra lieten niets meer lopen, en in het centrum heersten Johannes Akkerman en Jisse Kemper als een vorst.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat het een verdediger, Jisse, was die in de 76ste minuut de bevrijdende 2-1 scoorde. In het laatste kwartier bleef het spannend, maar door de nog steeds niet goede bal aanname kon de voorsprong niet worden uitgebreid. Bovendien werden snelle counters telkens door buitenspel of slordige passes verknald. Uiteindelijk dus een benauwde 2-1 overwinning , maar wel door in de beker.

Volgende week weer een competitie wedstrijd.