HET RELAAS VAN DE A’S (6) - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE A’S (6)

Door Ellen Eijzenga

sep 25

SPANNEND

Gisteravond werd op sportcomplex ‘De Koekoek’ de uitgestelde wedstrijd tegen Sparta Deinum ingehaald door de A’s. Het talrijk opgekomen publiek kreeg een vermakelijke, maar vooral spannende wedstrijd voorgeschoteld. Vanaf de aftrap nam Berlikum het initiatief.

Met oogstrelende ‘Barcelona-achtig’ combinatiespel werd de tegenstander onder druk gezet. Het enige wat ontbrak was, net als bij Barcelona’ het maken van doelpunten. En dan weet je dat een verdedigingsfoutje fataal kan zijn, hetgeen prompt gebeurde. 0-1 voor Deinum.

Maar gelukkig wist trainer Hendrik Fennema onze jongens in de rust zo te motiveren om door te gaan op de ingeslagen weg. Het resulteerde ook in de tweede helft weer in een gigantisch veldoverwicht.

Deinum had voeten en handen nodig om Berlikum af te stoppen. En ja, als je je handen gebruikt in het strafschopgebied, betekent dit een penalty. Roelof Zwart joeg, al la Johan Neeskens in 1974, de bal dwars door het midden in de touwen. Daarna had Roelof de smaak te pakken, en vlak voor tijd wist hij met een geplaatst schot de winnende treffer te maken. Bedankt jongens voor deze prachtige wedstrijd, maar het hoeft de volgende keer niet meer zo spannend. Het was een overwinning van het collectief.

Ps. Auke, ik kon het gisteravond helaas niet ZIEN! Ik weet nu hoe dit komt; ik heb het GEMIST!! Bedankt voor je foto.