Het relaas van de A's - een 0-10 overwinning op Tzummarum

HET RELAAS VAN DE A’S (7)

Door Ellen Eijzenga

sep 27

OOGSTRELEND

Na de verkeerde seizoensouverture tegen Harlingen lijken de A’s nu toch redelijk op stoom te komen. De laatste drie wedstrijden eindigden in een overwinning. Leidde het enorme veldoverwicht afgelopen woensdag slechts tot twee doelpunten, vanochtend stonden onze mannen tijdens de uitwedstrijd in en tegen Tzummarum direct op scherp.

In de voorbereiding op het seizoen moesten de A’s ook al voetballen voor de beker tegen Tzummarum, het werd toen een benauwde 3-5 overwinning.

Vandaag was echter alles anders. Vanaf de eerste minuut werd de tegenstander onder druk gezet, waardoor Berlikum de bal al weer had veroverd voordat Tzummarum ook maar aan een aanval kon denken.

De A’s steunen momenteel op een solide verdediging, die iedere keer de bal simpel in kunnen spelen op de middenvelders, die telkens switchen en tussen de linies lopen, waardoor ze continu aanspeelbaar zijn.

En ja, dan lopen er voorin ook nog een paar klasbakken rond. Een ervan is de spits Wessel Miedema. Wessel is een man die graag mooie goals maakt, maar meestal is simpel veel doeltreffender. Vandaag was zo’n dag; drie goals en twee assists, omdat hij ook oog had voor vrijlopende medespelers.

Maar eigenlijk moeten we vandaag het hele team als collectief een groot compliment maken.

Alles resulteerde in een 0-10 overwinning. Een blik op de ranglijst leert ons dat de A’s opgerukt zijn naar de derde plaats achter Harlingen en Minnertsga/Sint Jacob.

Wanneer is toch de derby van de Mieden?

Oh ja, het lijkt er op dat de A’s ook zo langzamerhand een trouwe schare fans krijgen. Deze fans wilden ook graag genoemd worden, maar dan moeten we een nieuwe rubriek starten:  HET GERAAS NAAR DE A’S !!!  Trouwe fan, bedankt voor je foto