HET RELAAS VAN DE A’S (9) Sportclub Berlikum - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE A’S (9) Sportclub Berlikum

Door Ellen Eijzenga

okt 11

 

RETROSHIRTS

Vanochtend was het eindelijk zover, en Arum had de primeur; onze A’s voetbalden eindelijk in de nieuwe wedstrijdshirts. Jouke Tuinstra van Muta bracht ze gisteren en zei dat het retroshirts waren.

Nu, daar sta je dan op het veld van Arum met je nieuwe retroshirts, maar wat is dat nu eigenlijk. Ik heb het woord retro maar even opgezocht op Wikipedia, en daar stond de volgende verklaring. Het staat voor het teruggrijpen op producten en ontwerpen uit het verleden. De vormgeving van de shirts is geïnspireerd op producten uit het verleden, maar is er geen kopie van. Zo, dan weten jullie dit ook maar weer even.

Ik hoop overigens wel dat het bij shirts blijft, want als we straks ook nog weer een bal met veter krijgen, dan wordt koppen een nog groter probleem. Afgelopen week was er een wetenschappelijke publicatie waaruit bleek dat teveel koppen bij voetbal kan leiden tot een verhoogde kans op de ziekte van Alzheimer. De voormalige Sparta voetballer Wout Holwerda is er een voorbeeld van.

En dat kopballen kunnen leiden tot fantastische goals bewees Andre van Dellen in de wedstrijd tegen Arum/Mulier. Met een werkelijk snoeiharde kopbal vanaf de elfmeter stip werd een corner tot een sublieme goal gepromoveerd, waardoor de stand 2-4 werd.

Dat SC Berlikum überhaupt op voorsprong kwam hadden we in de eerste helft vooral te danken aan het zeer goede keeperswerk van onze goalie Michael Koops. In zijn zwarte retrokeeperstrui dook hij met en zonder sierlijke boog op alle ballen, om ze ook nog klemvast te hebben. Geen tegenspeler die nog durft in de buurt van onze keeper te komen. Ooit had Nederland een zwarte panter; Michael zou zomaar  de opvolger van Frans de Munck kunnen worden. Uiteindelijk werd de eindstand 3-5 in het voordeel van onze mannen. Weer goede zaken gedaan dus met 15 punten uit 6 wedstrijden.

Volgende week is er een thuiswedstrijd voor de beker tegen Ternaard. Iedereen is welkom om onze jongens in hun prachtige retroshirts te bewonderen.

Ze verdienen veel publiek.