HET RELAAS VAN DE AAS 2.13 Sc Berlikum A1 - Leovardia A1 5 december 2015 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE AAS 2.13 Sc Berlikum A1 – Leovardia A1 5 december 2015

Door Ellen Eijzenga

dec 06

OPVOEDKUNDE

Soms heb je in het voetbal tegenwind en soms heb je voor de wind. Soms is dit in overdrachtelijke zin, maar soms ook letterlijk zoals deze week. Het is dan wel zo dat voor- en tegenwind eerlijk verdeeld is over beide helften.

In overdrachtelijke zin is het soms oneerlijker verdeeld, zoals vorige week tegen Veenwouden. Veenwouden is een team dat meedraait in de top van de eerste klasse. Als je dan in staat bent om 12 kansen te creëren dan is dat prima, maar om er niet een te verzilveren is weer minder goed. Soms zit daar pure pech bij, want het is heel knap om een bal via beide palen weer het veld in te laten caramboleren. Good old Raymond Ceulemans, de bekende Belgische driebander bij biljarten zou er applaus mee oogsten. Bij het voetbal levert het niets op, behalve een vermelding in het relaas. Als de tegenstander echter wel vijf van de acht kansen benut, dan is de uitslag 5-0.

Vandaag kwam Leovardia op bezoek. Leovardia is de trotse koploper uit onze klasse, en onze mannen hebben wel wat met koplopers. Een paar weken geleden werd de toenmalige koploper Oostenburg al geklopt. Nu was het de beurt aan Leovardia. En we hadden nog een appeltje met deze mannen te schillen, want we herinneren ons allemaal nog wel de eerste wedstrijd toen we in de 98ste minuut nog met 2-1 verloren. Onze mannen waren als messen zo scherp, en ze begonnen ook direct voor de wind. De ruststand van 2-1 was dan ook volkomen verdiend. Na de rust werd de stand zelfs nog uitgebreid naar 3-1. Ruben en twee keer Wessel waren de doelpuntenmakers. Ronald kiest iedere keer een man of the match, en deze keer viel de eer te beurt aan Robert. Robert is een tijdje geblesseerd geweest, maar deze Riedster Roadrunner was vandaag weer eens onmisbaar.

Leuke bijkomstigheid van deze wedstrijd was de trainer van de tegenstander. Kijk, dat deze man fanatiek is en zijn eigen elftal coacht is prima, maar hij moet zich niet bemoeien met onze mannen. Het wordt pas helemaal erg als hij na afloop ook nog opvoedkundig gaat worden. Hij pakt zogenaamd zijn eigen spelers aan, dat is prima, maar hij hoeft zich niet te bemoeien met onze spelers. We zullen het er maar op houden dat nederlagen vervelend zijn voor een coach die graag kampioen wil worden.

Staat echter fier overeind dat onze mannen eindelijk weer eens voor elkaar vochten, en een team vormden. Als dat het geval is, dan ontstaan er mooie potjes voetbal met goede resultaten.

Mannen nog twee wedstrijden tot de winterstop. Er kunnen nog wel 6 punten bij.