HET RELAAS VAN DE AAS 2.15 wedstrijdverslag 13 februari 2016 Sc Berlikum A1 - Gorredijk A1 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE AAS 2.15 wedstrijdverslag 13 februari 2016 Sc Berlikum A1 – Gorredijk A1

Door Ellen Eijzenga

feb 14

ACHTERUIT

Vandaag werd de competitie van de AAS weer hervat met een thuiswedstrijd tegen Gorredijk. Voor de winterstop behaalden onze mannen 18 keurige punten terwijl tegenstander Gorredijk met 11 punten op twee na laatste staat. Winst vandaag zou betekenen dat we eigenlijk wel definitief bij de degradatiestreep weg zijn, verlies zou ons echt weer in de problemen kunnen brengen.

Het zou een bizarre dag worden.
Vanochtend kwam eerst de mededeling van onze trainer Ronald dat hij de hele nacht in het ziekenhuis was geweest vanwege een operatie van zijn vader. We wensen Ronald en zijn familie vanaf hier veel beterschap toe.

Gelukkig was Jouke Tuinstra bereid om als stand in coach te fungeren. Getooid met een Russische bontmuts stond hij als een veldheer zijn aanwijzingen het veld in te roepen. Die bontmuts was zeker geen sinecure, want het was vanochtend Siberisch koud rond het veld met een gure noordooster wind.

Onze mannen begonnen direct geconcentreerd aan de wedstrijd, en er ontwikkelde zich een wedstrijd die beide kanten op kon. Er waren wat kansjes over en weer, tot halverwege de eerste helft Ruben met een mooie dieptepass Remco op maat bediende. Als een volleerde spits werd de keeper omspeeld en verdween de bal in de goal. Tot de rust kabbelde de wedstrijd rustig voort.

De tweede helft was nog maar amper begonnen of onze AAS maakten al weer hun klassieke fout, door niet direct geconcentreerd te beginnen. Dit leverde binnen een minuut de tegengoal en dus de 1-1 op. Berlikum leek de kluts 10 minuten helemaal kwijt, tot daar opeens de 55ste minuut kwam.
Jisse had gisteravond bij de Apenmeeuwen in de zaal al laten zien dat het achteruit scoren tot zijn favoriete acties behoort. Ook nu verdween de bal weer in de goal terwijl Jisse met de rug naar de goal stond. Dat achteruit scoren best heel aardig is liet Remco amper twee minuten later nogmaals zien, door op een soort identieke wijze doel te treffen.
Met een 3-1 voorsprong moet je zo’n wedstrijd rustig uit kunnen spelen, maar onze mannen gingen opeens hele gekke dingen doen.
Een nutteloze overtreding van Remco leidde tot een terechte rode kaart, waardoor het opeens weer spannend werd met nog een half uur te spelen, zeker toen Gorredijk de aansluitingstreffer maakte. Gelukkig is er dan nog Thomas de tank. We weten bij de AAS zo onderhand wel wat er gebeurt als deze tank eenmaal op stoom komt, dan gaat het rechtdoor richting goal. Ergens ter hoogte van de zestien zag hij Wessel helemaal vrij staan en Wessel wist wel raad met dit buitenkansje; 4-2.

Gelukkig was er weer een marge van twee goals, maar opnieuw ging Berlikum in de fout. Natrappen van Jorrit op het middenveld leverde een tweede rode kaart op, waardoor de resterende tijd met 9 man moest worden uitgespeeld. Onze Aas moesten nu letterlijk achteruit.

Tot er nog een corner kwam. Tja wat moet je dan? Met zijn allen naar het front, of toch maar wat mensen achterin houden. Ondertussen waren de spelers van het eerste elftal aangekomen, en dezen snapten er niets van, dat er niet meer Berlikumers mee naar voren trokken, behalve de corner trapper en nog twee spitsen. Gelukkig kon Jarco ze uit de droom helpen: “Eh ju, se binnen nog maar met sien negenen.” Toen snapten de eerste elftalspelers het ook wel.
De 4-2 werd over de streept getrokken, en het resultaat van dit weekend is dat we nu zelfs op een vierde plaats staan. Dit is ongekend, maar er moet nog wel heel wat gebeuren.

Volgende week is er weer een thuiswedstrijd, nu tegen de nummer laatst Akkrum. Het motto moet zijn; we moeten VOORUIT, ook al gaat dat soms ACHTERUIT.