HET RELAAS VAN DE AAS 2.15 zaalvoetbal 22 december in de Trije te Franeker - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE AAS 2.15 zaalvoetbal 22 december in de Trije te Franeker

Door Ellen Eijzenga

dec 22

ZAALVOETBAL 22 december 2015 in de trije

Vanmiddag ging een delegatie van de AAS naar de Trije om daar een zaalvoetbaltoernooi te spelen. Bij winst in de poule konden onze mannen op 2 januari met de regionale kampioenschappen meedoen.

Zitten we bij het veldvoetbal in een competitie waarbij we steeds naar de oostelijke helft van de provincie moeten, nu kunnen we eindelijk weer eens een paar derby’s spelen. De eerste wedstrijd tegen Harlingen A2 eindigde in een keurige 4-2 overwinning, waarna er een gelijkspel volgde tegen Franeker A2. Omdat vervolgens ook Minnertsga 1 werd verslagen met 3-1 werden we poulewinnaar.

In de finale moesten we eerst tegen Franeker 1, na een spannende wedstrijd stond 20 seconden voor tijd een 3-2 tussenstand op het scorebord. Berlikum mocht op de rand van het strafschopgebied nog een directe vrije trap nemen. De bal werd klaargelegd, waarna een speler van Franeker de bal knalhard wegtrapte. De scheidsrechter deed niets, en voordat de bal van de overkant van de zaal weer terug was in het speelveld ging de zoemer. Noem het professioneel, noem het spelbederf, de scheidsrechter deed niets.

De laatste wedstrijd tegen Zeerobben 1 werd nog wel mee 3-1 gewonnen, maar door deze actie van deze SC Franeker liepen onze mannen de volgende ronde op 1 punt mis.

Spijtig maar goed gespeeld.

Uitslag 1. Franeker A1 (gaan door naar de regionale wedstrijden)
2. Sc Berlikum A1
3. Zeerobben A1