HET RELAAS VAN DE AAS 2.16 Jaaroverzicht - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE AAS 2.16 Jaaroverzicht

Door Ellen Eijzenga

dec 27

Aan het einde van het jaar worden we om de oren gegooid met allerlei jaaroverzichten. Daar kan natuurlijk niet een halfjaar overzicht van de eerste seizoenhelft van onze AAS in ontbreken. Wie had ook ooit bij de start van het seizoen in augustus kunnen bedenken dat onze mannen op een keurige zevende plaats zouden staan in de eerste klasse, op slechts twee punten van de nummer vier.

Aan het einde van het seizoen had het bestuur op basis van de prestaties van het jaar ervoor, aangevraagd of onze AAS een klasse hoger mochten voetballen, in de eerste in plaats van de tweede klasse. Dit verzoek werd niet gehonoreerd. Maar na de eerste poulefase, welke glansrijk werd gewonnen, en na de eerste twee competitieoverwinningen in de tweede klasse, trok een elftal zich terug uit de eerste klasse. Ons bestuur was er als de kippen bij om nogmaals een verzoek in te dienen, en ditmaal werd het wel gehonoreerd. Dus speelden we zomaar half september in de eerste klasse. We werden jammer genoeg ingedeeld in de oostkant van onze provincie, waardoor we geen derby’s kunnen spelen.

Het was allemaal wel even wennen, met opeens officiële scheidsrechters, en niet meer eindeloos door mogen wisselen. Het is nu net als bij de grote mannen, en dat wilden onze mannen graag.

Na een nederlaag en twee gelijke spelen, waarbij we het gevoel hadden dat er wat meer in had gezeten, kwam de lang verwachte eerste overwinning uit tegen Akkrum, met een eclatante 3-8 overwinning. Er zouden meer overwinningen volgen waaronder twee hele mooie tegen de beide koplopers Oostenburg en Leovardia. Maar er waren ook teleurstellingen, zoals de smadelijke 0-8 thuisnederlaag tegen het laag geklasseerde Fean Stars. Maar na de uiterst nuttige 1-3 overwinning in de laatste wedstrijd tegen de nummer vier uit Kollum, haken we aan bij het linker rijtje. We staan er nog net niet in, maar als we geconcentreerd blijven spelen, moet dat lukken.

De busreis naar Beilen voor de beker was onvergetelijk. Behalve de uitslag was alles fantastisch georganiseerd.

Belangrijk is wel om te vertellen, dat onze mannen alle criticasters de mond snoeren, die vonden dat wij niet naar de eerste klasse moesten promoveren. Het zou op een fiasco uitdraaien. Niets is echter minder waar. Door het goede uitgekiende beleid van onze vereniging, waarbij getalenteerde BEES een jaar eerder door mogen doorstromen naar de AAS is er een goede selectie ontstaan, die in staat is onder druk de beste prestaties te leveren.

Het goede voorwerk werd vorig jaar al gedaan door onze trainer Hendrik Fennema. Ronald van der Molen kon doorbouwen op de goede trainingsopbouw van vorig jaar. En we zijn uitermate trots op het feit dat volgend jaar Tjibbe Ferwerda onze trainer en coach wil zijn.

Natuurlijk moeten we niet het werk van onze leider en vlaggenist Jos niet vergeten. Jos rent wat af langs de zijlijn. Wanneer hij eens voor zijn werk in het buitenland is en niet aanwezig kan zijn bij de wedstrijden, dan laat hij zich via de app op de hoogte houden, ook al is het midden in de nacht. Dat toont beleving. Ook de fricandellenparty’s na belangrijke overwinningen zijn legendarisch.

Kortom we hebben alle vertrouwen in de tweede seizoenhelft. Ons doel wordt dus uiteindelijk het linker rijtje. We zullen Sumar eens laten zien dat zij volgend seizoen een goede trainer krijgen.