HET RELAAS VAN DE AAS 2.16 zaterdag 20 februari 2016 Sc Berlikum A1 - Akkrum A1 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE AAS 2.16 zaterdag 20 februari 2016 Sc Berlikum A1 – Akkrum A1

Door Ellen Eijzenga

feb 22

HET SPEL KAARTEN

Ooit, in 1965, zong de Veronica DeeJay Gerard de Vries ‘Het spel kaarten’. Hij scoorde er een grote hit mee. Het ging natuurlijk over het traditionele kaartspel, en dat je het ook religieus uit kon leggen. Ook het voetbalspel kent zijn kaarten. Je hebt er twee, een gele en een rode. Ze zitten bij de scheidsrechter in zijn broekzak of hemdszak, en de scheidsrechter bepaalt wanneer hij met deze kaarten gaat zwaaien. Ze kunnen terecht of onterecht worden gegeven, na wel of geen overtreding, soms worden ze gegeven na een nuttige overtreding, meestal na een nutteloze overtreding. Heel vaak zijn het onnodige kaarten, want praten en protesteren heeft een scheidsrechter nog nooit van mening doen veranderen; sterker nog vaak levert het zelfs een gele kaart op.

Zo leverde de wedstrijd tegen Gorredijk, hoewel het helemaal geen harde wedstrijd was zeven gele en twee rode kaarten op. Hoewel de meeste kaarten terecht waren, waren ze eigenlijk ook allemaal onnodig. De consequentie was dat je in de eerste klasse van de AAS te maken krijgt, in dit geval, met drie schorsingen. Daarmee werd de opstelling voor trainer Ronald een puzzel.

Akkrum kwam op bezoek, de nummer laatst van de competitie met slechts drie punten door een gewonnen wedstrijd. Nadat de eerste helft nog wel redelijk ging kwam Akkrum toch op een 0-2 voorsprong. Een schitterend schot van Rutger vanaf 20 meter stijf in het kruis leverde de aansluitingstreffer op. Het laatste kwartier werd er alles of niet gespeeld. Uiteindelijk liepen onze mannen nog tegen twee counters op wat uiteindelijk een 1-4 nederlaag opleverde.

De moraal van deze wedstrijd moet zijn, dat je met onnodige kaarten je eigen team dupeert, waardoor je een prachtige kans om je aan te sluiten bij de top hebt laten liggen. Door de verrassende uitslagen van het afgelopen weekend hadden we hele goede zaken kunnen doen, dit is niet gelukt en dat is jammer.

We moeten de komende weken de draad weer oppakken zodat we weer omhoog kunnen kijken, maar eerst genieten van een vrij weekend.