HET RELAAS VAN DE AAS 2.17 wedstrijdverslag 5 maart 2016 Oostburg A1 - Sc Berlikum A1 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE AAS 2.17 wedstrijdverslag 5 maart 2016 Oostburg A1 – Sc Berlikum A1

Door Ellen Eijzenga

mrt 06

JOS, DE supervrijwilliger !!!

Zaterdag 5 maart stond de uitwedstrijd van onze mannen tegen Oostenburg op het programma, de trotse koploper in de eerste klasse. We moesten voor deze wedstrijd helemaal naar Oosterwolde. Er waren nog steeds twee schorsingen van Jorrit en van Remco. Daarom gingen er twee extra BEES mee, Hein en Patrick. Maar ook geschorste spelers horen bij het elftal, en gaan dus mee, wat enige logistieke problemen met het vervoer opleverde.
Elske had haar al als chauffeur beschikbaar gesteld, maar toen was er nog steeds een auto te weinig, ondanks de MPV van Jos. Maar Jos is zo langzamerhand een onmisbare schakel geworden, die helemaal verstrengeld is met de AAS. Jos heeft voor ieder probleem een oplossing, en daarom toverde hij ook nu weer een fenomenale oplossing uit de hoge hoed.
Een aantal AAS zijn al 18 en kunnen autorijden, en aangezien de hele grote vierwiel aangedreven bak ook nog thuis in Ried stond, werd deze in allerijl opgehaald, waardoor alsnog iedereen kon worden meegenomen.
Hoe de reactie van Gretha op dit soort Jos-acties is, dat weten wij niet, maar in ieder geval had zij de halve dag geen auto tot haar beschikking. Aangezien Ried niet veel uitgaansmogelijkheden heeft, zal dit waarschijnlijk geresulteerd hebben in een verplichte snipperdag op de bank met de krant of een goed boek.

In Oosterwolde hing een keurige mededeling in de kantine dat scheidsrechters en andere helpers bij de club vrijwilligers zijn, die met respect moeten worden behandeld. Dit geldt overigens dan ook voor de vrijwilligers van de tegenpartij, want ook Jos is zo’n supervrijwilliger. Jos is namelijk ook nog assistent-scheidsrechter. Hij doet dit naar eer en geweten, en is meestal zelfs te eerlijk. Het is daarom absoluut niet nodig om met drie ouders mee te rennen om te kijken of Jos zijn werk wel goed doet. Gelukkig heeft Jos een goed karakter, en is niet snel boos te krijgen. Dit is ook maar beter want Jos heeft in een grijs verleden rugby gespeeld en is gek op scrums en scrimmages.

De wedstrijd zelf werd helaas met 2-0 verloren, waardoor Oostenburg revanche kreeg op de verliespartij eerder dit seizoen in Berltsum. De volgende keer moeten de punten derhalve maar weer eens mee worden genomen naar Berltsum.