HET RELAAS VAN DE AAS 2.8 Sc Berlikum A1 - Oostenburg A1 (Oosterwolde) 10 oktober 2015 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE AAS 2.8 Sc Berlikum A1 – Oostenburg A1 (Oosterwolde) 10 oktober 2015

Door Ellen Eijzenga

okt 10

ER ZIJN DAGEN ……….

Je hebt van die dagen, dan wordt je zaterdagochtend wakker en dan schijnt het zonnetje, dan staat er geen wind, en heb je een aangename temperatuur. Wat is het dan een voorrecht dat je als ouders onder die aangename weersomstandigheden naar de eerste thuiswedstrijd van de AAS mag kijken tegen de nog ongeslagen koplopen uit Oosterwolde.

Gesterkt door de uitstekende wedstrijd tegen Akkrum van vorige week, begonnen onze mannen nu wel direct fanatiek en geconcentreerd aan de wedstrijd. Alleen de tegenstander was wel van een ander kaliber. Het was duidelijk dat deze jongens niet voor niets nog geen wedstrijd hadden verloren. Ze waren net even wat slimmer, en stonden net even beter gepositioneerd dan onze mannen.

Toch zijn er van die dagen dat je soms even een gelukje moet hebben. Dat hadden wij halverwege de eerste helft met een afstandsschot van Fabian. Een gemakkelijke prooi voor de keeper….. dat zou je denken, maar de keeper liet de bal door zijn vingers glippen, pardoes de goal in. Het was het sein voor Oosterwolde om nog fanatieker de aanval te zoeken. Op het einde van de eerste helft leidde miscommunicatie dan ook tot de 1-1. Dat we met deze stand de rust ingingen hadden we te danken aan onze vlagger Jos, die goed zag dat Corné werd gehinderd door een tegenspeler, waardoor hij de bal niet klemvast kon krijgen.

In de tweede helft dreigden onze mannen even te worden overlopen, maar wij hebben twee wel heel snelle vleugelspitsen. In de eerste helft was Thomas al een paar keer zijn tegenstander te snel af geweest. Na ongeveer 20 minuten in de tweede helft lepelde Jurre met een prachtige trap de bal over de verdediging heen. Thomas zag wel heil in deze bal. Als een straaljager rende hij zijn directe tegenstander voorbij, ging de zestien in en legde de bal fantastisch terug op Remco, die van dichtbij voor de 2-1 zorgde.

Vervolgens werd het laatste gedeelte van de wedstrijd een ‘met kunst en vliegwerk’ wedstrijd. Het leek wel een schiettent, maar ja er zijn van die dagen…… dan wil de bal er gewoon niet in, deels omdat Corné weer eens een fantastische wedstrijd keepte, en alle een op een situaties meester was, anderzijds omdat de verdediging geen krimp gaf. Roel Pieter heerste als een vorst als laatste man, en de beide backs Fabian en Jurre waren niet te passeren. Op het middenveld liep Sander keurig alle gaten dicht, en voorin was er voortdurend dreiging met onze snelle vleugelspelers.

Thomas is zo’n typisch voorbeeld. Als de trainer vraagt wie wil er vandaag op de reservebank, dan steekt Thomas zijn vinger op. Eigenlijk is Thomas wel eens te sociaal. Hij weet soms niet eens hoe goed hij is. Zonder bal is hij nog veel sneller dan met bal. Hij gaf vandaag regelmatig een pass op zich zelf. Schiet de bal naar voren en Thomas rent er achteraan. Voor de tegenstander een frustratie, want hij is gewoon niet bij te houden, en probeer ook maar geen overtreding te maken, want je hebt ook nog eens te maken met een tank.

Er zijn dus van die dagen…. Dan kun je niet verliezen. Vandaag was zo’n dag. Drie punten in de pocket, en dat tegen de koploper. Met zeven punten uit vier wedstrijden komen we in de middenmoot. En dus was er de traktatie, een welverdiende frikandel.