HET RELAAS VAN DE AAS 2.9 Hardegarijp A1 / Sc Berlikum A1 17 oktober 2015 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE AAS 2.9 Hardegarijp A1 / Sc Berlikum A1 17 oktober 2015

Door Ellen Eijzenga

okt 18

GEBROKEN

Na de fantastische overwinning van vorige week op Oostenburg, de koploper uit onze klasse, stond vandaag al weer de vierde uitwedstrijd op het programma tegen Hardegarijp. De vraag was natuurlijk of onze AAS al weer met beide benen op de grond zouden staan. Gelukkig was dit wel het geval, hoewel onze mannen niet hun beste wedstrijd lieten zien. Toch kwamen we op een 2-0 voorsprong, en het was natuurlijk fantastisch dat Gerrit een van de doelpuntenmakers was. Gerrit heeft al zijn hele leven een studie gemaakt bij Heerenveen van scorende spitsen en hoe zij daarna hun doelpunten vieren. En ik kan jullie verzekeren; de afgelopen jaren zijn er wat kanjers geweest bij Heerenveen. Het gevolg is wel dat er niemand zo mooi, uitbundig en blij kan juichen als Gerrit. Meestal rent hij direct naar de meegereisde supporters, trekt nooit zijn shirt uit, want hij weet als geen ander dat dit een gele kaart oplevert.

Vijf minuten voor rust gebeurde datgene waar wij altijd bang voor zijn. Bij een ongelukkige sliding op de bal van Roel Pieter met zijn tegenstander, kwamen beide spelers, zonder opzet raar met elkaar in botsing. Beide spelers bleven geblesseerd op de grond liggen. Hoe het met de tegenstander uit Hardegarijp is weten wij niet, maar in het ziekenhuis bleek dat Roel Pieter zijn scheenbeen heeft gebroken. Volgens de geleerden is het een ‘mooie’ breuk, maar volgens mij bestaan mooie breuken helemaal niet. Het is gewoon vreselijk dat we Roel Pieter een aantal maanden bij de AAS zullen moeten missen. Vanaf deze plaats wenst het hele team en alle supporters Roel Pieter heel veel beterschap. Een delegatie van de AAS is gisteravond al bij Roel Pieter geweest met de zak van Sinterklaas. Deze was al verkrijgbaar en is inmiddels volgestopt met allerlei cadeaus. Vroeger kreeg een speler nog wel eens een fruitmand, maar de jeugd van tegenwoordig snoept op een andere verstandige manier.

Dat de einduitslag uiteindelijk 3-3 werd, is na zo’n blessure even van minder belang. We hopen ook dat de blessure van onze tegenstander uit Hardegarijp mee zal vallen.

Volgende week spelen de AAS de volgende bekerronde, en weer moeten we uit. Het is niet te geloven, sinds we zijn gepromoveerd, spelen we eigenlijk alleen nog maar uitwedstrijden. We hebben volgende week zelfs een buitenlandse trip naar Beilen, waar een hoofdklasse tegenstander wacht. We gaan met de bus en maken er een prachtige dag van, en…….

We stropen de mouwen op. Beilen here we come.