HET RELAAS VAN DE AAS (nr. 13) - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE AAS (nr. 13)

Door Ellen Eijzenga

nov 08

EIGEN GOALS

Afgelopen maandag waren onze A’s redelijk verontrust door een bericht op facebook, dat hun hoofdsponsor een proeftraining zou geven aan de A’s van Minnertsga. Op zich was dat in hun ogen al vreemd, maar nog erger werd het dat uitgerekend Minnertsga de tegenstander van dit weekend was. Zo iets doe je toch niet, dan ben je toch een overloper.

Gelukkig konden wij de mannen tevreden stellen met de mededeling dat wij een poging zouden doen de tegenstander zoveel spierpijn te bezorgen dat ze een aantal dagen later nog niet het ene been voor het andere konden krijgen. Van zoveel intelligentie hadden onze mannen nog nooit gehoord. Uiteindelijk vonden ze het een geniaal plan.

Het was duidelijk; de sponsor zorgt voor de goede voorbereiding, maar heeft geen invloed op de uitvoering. De derby tussen de nummers twee en drie werd een gelijk opgaande strijd in de eerste helft, waarbij er felle duels werden uitgevochten, m.n. op het middenveld. Minnertsga leek fysiek iets sterker, maar wisten in de eerste helft niet tot scoren te komen. Als ik dan vertel dat Berlikum wel twee keer wist te scoren, dan zou je denken dat de ruststand 2-0 in het voordeel van Berlikum was. Dit was echter niet het geval, omdat onze jongens in hun drang om te scoren tot tweemaal toe hun eigen keeper passeerden. 0-2 dus de ruststand in het voordeel van Minnertsga.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde als in de eerste helft, veel duels overal op het veld, maar geen van beide teams, die ondanks kansen wist te scoren. Cruciaal was de (terechte) gele kaart van Paul. De 10 minutenstraf gaf Minnertsga een overtal situatie waaruit ze eindelijk zelf konden scoren. Sander Born bracht de spanning nog even terug, maar in de volgende aanval werd het ook direct weer 1-4, wat ook de einduitslag werd.

Een vreemde wedstrijd, waarbij maar weer blijkt dat voetbal een spelletje is, waarbij niet wordt gekeken wie de meeste goals maakt, maar waarbij het ook nog belangrijk is om te weten wanneer je in welk doel een goal moet maken. Over de hele wedstrijd gezien was Minnertsga de terechte winnaar.

Volgende week moet er in de tweede bekerronde tegen NOK maar iets rechtgezet worden. De elementaire beginselen van het spel, moeten door de trainersstaf nogmaals worden uitgelegd. Daar waar de keeper van de tegenstander staat, in die goal moet je scoren !!!