Het relaas van de AAS (nr. 14) - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Het relaas van de AAS (nr. 14)

Door Ellen Eijzenga

nov 15

NOK OUT Bekerwedstrijd 15 november 2014

Na de zeperd van vorige week in de derby tegen Minnertsga hadden onze A’s wat recht te zetten. Een bekerwedstrijd is dan bij uitstek geschikt om het vertrouwen weer wat op te vijzelen. De tegenstander van vandaag was NOK (Nijemirdum/Oudemirdum), ook een ploeg die speelt in de tweede klasse en daar ook een derde positie inneemt net als onze mannen.

Het was voor de eerste keer dit seizoen dat er onder regenachtige omstandigheden werd gespeeld. Maar toch was er redelijk wat publiek op deze wedstrijd afgekomen. De mannen begonnen duidelijk veel feller aan de wedstrijd dan vorige week. De fysieke duels werden deze keer wel gewonnen, en er ontspon zich een mooie open wedstrijd welke halverwege de eerste helft werd opengebroken doordat Wessel alleen op de keeper afgaand wist te scoren.

Jammer genoeg leidden twee verdedigingsfoutjes vlak voor en direct na de rust tot een 1-2 stand in het voordeel van NOK. Vervolgens ontspon zich een heerlijke bekerwedstrijd met evenveel kansen op 2-2 als op een 1-3 achterstand. Doorslaggevend voor het verloop van de wedstrijd was uiteindelijk de slag op het middenveld, welke door Berlikum werd gewonnen.

De 2-2 kwam tot stand uit een prima dieptepass van André op de sprintende Ruben, welke hij vanaf de rand van de zestien met een fraaie boogbal over de keeper afrondde. En toen kwamen de moments of glory van Jurre Koopmans; de 3-2 gleed Jurre binnen na een hele mooie strakke voorzet van Roelof. In de laatste minuten maakte Jurre ook nog de 4-2 na weer een mooie dieptepass vanuit het middenveld. Na een carambole via de beide palen belandde de bal in het doel. Jurre werd bedolven onder feestvierende medespelers. 4-2 zou ook de eindstand worden in een ondertussen stromende regen. Door in de beker dus, en niemand die weet hoever we nu zijn.

Vanuit de kleedkamer schalde de harde muziek de stille nacht in. Het zou nog lang onrustig blijven rond het sportcomplex. Hoe lang is het geleden dat de A’s zover zijn gekomen in de beker?

Wat verder opvalt is de steeds toenemende saamhorigheid binnen het team. Het mooiste voorbeeld was de bereidheid van Jisse om de veters van keeper Michael te strikken. Als keeper is het lastig om met handschoenen aan veters te strikken. Michael zet dan gewoon zijn voet op de bal, Jisse knielt voor de schoen op bal neer en doet zijn plicht. Het duurde echter zolang dat de moeders aan de zijlijn het gevoel kregen dat ook de schoenen nog werden gepoetst.

Daarnaast was het vermakelijk om te zien dat er telkens drinkpauzes werden ingelast. Dit moet het gevolg zijn geweest van de lezing van de sportdiëtiste afgelopen donderdag in onze praktijk. Af en toe veel drinken was het devies, en dus werden er af en toe blessures ‘gefaket’ om het drinken mogelijk te maken. Hoe lang gaat het nog duren tot er in de pauzes koolhydraatrijke tussendoortjes worden genuttigd? En na afloop van de wedstrijd eerst kipfilet en daarna pas een biertje!!