IT MEASTE FAN IT EARSTE 1.2 vv Rijperkerk –S.C. Berlikum 30 september 2017 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

IT MEASTE FAN IT EARSTE 1.2 vv Rijperkerk –S.C. Berlikum 30 september 2017

Door Ellen Eijzenga

okt 01

TWITTER

Het vorige week in deze rubriek geschetste twitterprobleem van het eerste is ondertussen opgelost. Leider Aart gaf eerlijk toe dat hij geen multi tasker is. Hij kan zich niet én concentreren op de wedstrijd én ondertussen twitteren. Gelukkig beschikt SC Berlikum over een brede bank waar, naast de wisselspelers, ook de geblesseerde en geschorste spelers plaats kunnen nemen. Een van de grootste problemen van een trainer is: “Hoe houd ik mijn niet-spelende spelers tevreden?” de oplossing is duidelijk; laat ze twitteren. Jesse en JD wisten binnen 5 minuten het inlog account van de club te bemachtigen, waardoor ze, met veel plezier, konden twitteren. Of de tevreden glimlach na 5 minuten rond het gezicht van trainer Jelke nu kwam door de bezigheidstherapie van zijn spelers op de bank, of door de snelle goal van Berlikum, werd niet helemaal duidelijk.

De goal was in ieder geval van wereldklasse, volgens onze twitteraars zelfs Bergkampiaans. Halverwege de helft van Rijperkerk onderschepte Ruben de bal. Vanuit zijn ooghoek had hij al gezien dat de keeper van de tegenpartij ergens ter hoogte van de penalty stip stond. Deze positie van de keeper was dodelijk, want met uiterste precisie schoot Ruben de bal over de keeper in de verre hoek. Dit zijn goals waar Ruben patent op heeft, het scheelt vele meters teruglopen naar de eigen helft.

De tweede goal van Berlikum werd gescoord uit ‘maar’ een penalty, maar de volgers weten dat het scoren van een penalty soms nog een hele opgave is. Jarco schoot de bal onberispelijk binnen. De derde goal van Berlikum en de tweede van Jarco, was weer een van een ongekende schoonheid. De pass van Jort op de in de diepte sprintende Ruben, werd vervolgens met een hakje panklaar op de rand van de zestien neergelegd voor Jarco, die vervolgens verwoestend uithaalde met links. De bal ging stijf in het kruis.

Wat een weelde, drie keer scoren in een wedstrijd. Het was alleen jammer dat ook Rijperkerk drie keer het net wist te vinden. Door een paar defensieve slippertjes gaf dit toch een beetje een ontevreden gevoel, vooral ook, omdat Romar nog een schitterende goal maakte uit een afgeslagen corner, welke opnieuw door Jarco werd voorgezet. Op de bank van Berlikum zag niemand de buitenspel. We telden toch echt een stuk of drie tegenstanders in de doelmond. We gaan deze week het buitenspelregelboekje er nog maar eens op naslaan om te kijken of er ook spelregelwijzigingen zijn doorgevoerd.

Wat overblijft is een punt en een goed gevoel. Zaterdag spelen we thuis tegen Kollum.