IT MEASTE FAN IT EARSTE  (1.4) Dokkum - Sc. Berlikum 14 oktober - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

IT MEASTE FAN IT EARSTE  (1.4) Dokkum – Sc. Berlikum 14 oktober

Door Ellen Eijzenga

okt 16

VICTORIE

Ooit, tijdens de tachtig jarige oorlog, begon de victorie in Alkmaar. Tijdens het afgelopen seizoen begon de zegereeks die leidde naar de derde periode van SC Berlikum met een victorie in Dokkum. Ook afgelopen zaterdag wonnen onze Oranjehemden met 0-3 in en tegen Dokkum. Nu weet ik wel, dat een zwaluw nog geen zomer maakt, maar zonder zwaluwen heb je zeker geen zomer, en een zwaluw moet de eerste zijn.

Trainer Jelke had, gezien de personele bezetting van zijn elftal, gekozen voor een 4-4-2 systeem, waarbij de beide spitsen Jarco en Patrick een soort zwervend nomaden bestaan mochten leiden. Met name Patrick rendeerde goed in dit systeem, omdat hij toch al een lichte neiging naar rechts heeft.

In de eerste helft van de eerste helft, dus het eerste kwart van de wedstrijd, wilde het nog niet zo vlotten met Berlikum, omdat een aantal spelers nog wat onwennig waren op hun nieuwe posities, met name in balbezit. Dit zorgde er voor dat Dokkum een licht veldoverwicht had, zonder dat daar echt hele grote kansen uit voortkwamen.

Na 25 minuten was daar opeens Jisse, die op zijn Jisse-achtige manier op eigen helft de bal veroverde en met een uitstekende dieptepass de naar links uitgeweken Ruben bediende. Bij de achterlijn aangekomen kapte Ruben eerst driemaal dezelfde tegenstander uit, alvorens een afgemeten pass te geven, welke door Patrick met het hoofd tot doelpunt werd gepromoveerd. Ja jullie lezen het goed; MET HET HOOFD.

Vanaf dat moment stierf het spel van Dokkum wat in schoonheid en bleef het bij goede bedoelingen. Na afloop in de bestuurskamer, tijdens de telefonisch persconferentie met het LC, omschreef de trainer van Dokkum het spel van zijn discipelen zelfs  als bagger.

Nu kan de trainer het spel van zijn team als bagger omschrijven, dan moet je er nog wel van profiteren. Dit deed Berlikum na een klein kwartier in de tweede helft. Opnieuw was het een coproductie van hetzelfde trio dat ook al verantwoordelijk was voor de eerste goal. Ditmaal speelde Jisse de bal op rechts de diepte in op Patrick. Patrick kent de kwaliteiten van het hoofd van Ruben, en besloot daarom, bij de achterlijn aangekomen, de bal strak en laag voor te zetten. Bij de tweede paal kon Ruben de bal het doel in frommelen, met de nadruk op frommelen.

Bij de derde goal dacht Yannick; wat Jisse kan, dat kan ik ook. Wederom werd Patrick met een steekpass in de diepte vrijgespeeld. Patrick, toch al lekker bezig deze dag, besloot ditmaal de bal ineens droog en laag in de rechter hoek te schuiven.

0-3, de eerste driepunter is binnen. Volgend weekend de uitwedstrijd tegen Trynwâlden op hun nieuwe kunstgrasveld.