IT MEASTE FAN IT EARSTE (1.3) Sc. Berlikum - Kollum dd. 7 oktober 2017 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

IT MEASTE FAN IT EARSTE (1.3) Sc. Berlikum – Kollum dd. 7 oktober 2017

Door Ellen Eijzenga

okt 08

ORANJE

 Gisteren had de dag van Oranje moeten worden. In Berltsum stond ’s middags de wedstrijd gepland tussen de Oranjehemden van SC Berlikum en Kollum. ’s Avonds was er nog de confrontatie tussen het grote Oranje en Wit Rusland.

Net als Wit Rusland speelden ook de Kollumers deze wedstrijd in het wit. Uitspelende verenigingen moeten zich altijd aanpassen, net als in het betaalde voetbal aan de thuisspelende vereniging.

De dag van Oranje werd vanuit Berltsumer en Nederlands oogpunt een even trieste dag als het weer deze middag. Slagregens waren ons deel deze middag, en de dug out puilde dan ook weer uit van wisselspelers, leiders, trainers en verzorger. Wat mij altijd opvalt is dat dug outs altijd zo zijn gebouwd dat het nooit naar binnen regent, wel kan het enorm druppen waardoor je alsnog nat wordt.

Het spel van onze Oranjehemden was vandaag niet heel erg hartverwarmend. Niet dat het echt heel slecht was, op twee momenten in de eerste helft na, toen de andere oranjehemden in het wit genadeloos toesloegen. Binnen twee minuten prijkte de eindstand van 0-2 op het scorebord. Twee persoonlijke fouten werden door Kollum genadeloos afgestraft.

Berlikum was van goede wil, maar we snakken nu toch echt naar een overwinning om het goede gevoel te krijgen waar we op het einde van de vorige competitie mee zijn gestopt.

Nu dropen onze mannen letterlijk en figuurlijk af. Het zou deze dag niet meer goedkomen, want ’s avonds zou blijken dat overwinningen slechts surrogaat overwinningen kunnen zijn. Winnen en toch verliezen deed het grote Oranje gisteravond.

Volgende week uit naar Dokkum. Het vorige seizoen stonden we in februari onder de streep in de derde klasse, maar toen begon de victorie in Dokkum, waar onze mannen met 0-4 wonnen. Het was het begin van de winst van de laatste periode en de nacompetitie.