KNVB Campus Zeist : sport medische begeleiding van profvoetballers, afgelopen vrijdag bezocht door Sportfysio Jelle Eijzenga - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

KNVB Campus Zeist : sport medische begeleiding van profvoetballers, afgelopen vrijdag bezocht door Sportfysio Jelle Eijzenga

Door Ellen Eijzenga

sep 18

KOMT EEN SPORTER BIJ DE FYSIOTHERAPEUT

Dit was de titel van het symposium wat afgelopen vrijdag werd gehouden in het KNVB sportcentrum in de Zeister bossen. De nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van preventie en behandelingen bij de vijf meest voorkomende voetbalblessures kwamen aan bod. Onderstaande specialisten kwamen de nieuwe ontwikkelingen vertellen op hun vakgebied.

Enkel Dennis Kok, orthopedisch chirurg Rijnstate.  Bas Habets fysio- en manueel therapeut bij het Sport Medisch Centrum Papendal

Knie Cor van der Hart, orthopedisch chirurg, Bergman Clinics in Naarden. Hij is voorzitter van de stichting Sport en Orthopedie en  consulent bij Ajax en diverse Nederlandse sportbonden waaronder de KNVB.

Hamstring Guus Reurink, sportarts in het Erasmus MC Rotterdam. Hij is intensief betrokken bij onderzoek naar hamstringblessures en promoveerde recent op het proefschrift getiteld ‘Managing acute hamstring injuries in athletes’  Naast zijn werk in het ziekenhuis is hij teamarts voor de nationale KNVB selectie spelers onder 20 jaar en Jong AZ.

Rondleiding KNVB Campus: sport medische begeleiding van profvoetballers Edwin Goedhart, sportarts en medisch manager van de KNVB

Achillespees Robbart van Linschoten, sportarts en medisch begeleider van de Australische wielerploeg Orica/Scott. Hij was 8 jaar clubarts van Feyenoord.

Heup en lies Rintje Agricola, orthopedisch chirurg i. o., Erasmus MC. Hij deed onderzoek onder de jongerenselectie van Feyenoord naar heupbelasting op jonge leeftijd en de ontwikkeling van artrose.

Verder was er nog een rondleiding door Edwin Goedhart, medisch manager en teamarts van de KNVB over het voetbal medische centrum van de KNVB.

Kortom, een inspirerende dag om bij te wonen.  Jelle Eijzenga is weer op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen.