mAn of the mAtch Sc Berlikum A1 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

mAn of the mAtch Sc Berlikum A1

Door Ellen Eijzenga

nov 15

Soms is het moeilijk om na een spannende bekerwedstrijd een man of the match te benoemen. De commissie had het er moeilijk mee. Aanvankelijk bestond de commissie uit drie mensen, maar steeds meer publiek ging er zich mee bemoeien.

Uiteindelijk was het doorslaggevende woord aan trainer Hendrik Fennema  (hij is tenslotte de baas van de A’s). Waarom niet gewoon vandaag twee Mannen of the match benoemen. Het is logisch dat Jurre Koopmans met twee fraaie doelpunten de ene man of the match wordt. De brommer was vandaag weer aardig opgevoerd. Werklust, beleving en altijd maar doorgaan zijn onmisbare elementen voor een voetballer.

Maar daarnaast speelde Ruben Eijzenga op het middenveld ook een cruciale rol. Wanneer hij aan de bal is, is er altijd gevaar, met steekballetjes en dieptepasses worden continu de voorwaartsen gelanceerd. Zijn beloning kwam met de prachtige 2-2. De manier waarop de dieptepass met een simpele voetbeweging onder controle werd gebracht, en vervolgens met een boogbal werd afgemaakt verraad klasse.