mAn of the mAtch Sc. Berlikum/Sc Franeker 4 april 2015 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

mAn of the mAtch Sc. Berlikum/Sc Franeker 4 april 2015

Door Ellen Eijzenga

apr 05

ANDRE VAN DELLEN

Stofzuigers heb je nodig, zowel in de huishouding als op een voetbalveld. Nederland heeft vele stofzuigers gehad, zoals bijvoorbeeld Jan Wouters, Johan Neeskens en Nigel de Jong.

Jongens die altijd bereid zijn om voor anderen het vuile werk op te knappen, gaatjes dicht te lopen, vrolijk mee ten aanval trekken, en als het moet een klein tikkeltje gemeen zijn.

Wij hebben bij de A’s ook zo’n stofzuiger, André van Dellen. Hij moet in de eerste plaats de aanvallende aspiraties van onze laatste man Jisse in de gaten houden. Als Jisse op zijn positie blijft kan ook André zich met de aanvallen bemoeien, en dat gaat het verrassend goed af, een steekpassje hier, een balletje breed daar, overal en altijd aanspeelbaar.

En ……. André is de man van de corners en de vrije trappen, want hij heeft ook nog eens graniet in de benen. Dit laatste bleek bij de derde goal van Berltsum, toen er weer een kanonskogel vanuit de derde lijn op het doel werd afgevuurd. Het trillen van het net blijft een sensatie op zich. En na iedere thuiswedstrijd van de A’s moet Eeltsje weer controleren of de netten nog in goede staat zijn.