Nieuwe rubriek : De schreeuw van de Apenmeeuw 1.1 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Nieuwe rubriek : De schreeuw van de Apenmeeuw 1.1

Door Ellen Eijzenga

sep 05

ZAALVOETBAL Apenmeeuwen

Zoals jullie ongetwijfeld weten, kun je op verschillende ondergronden voetballen; het meest gebruikelijke is om dit op (kunst)gras te doen, maar je kunt ook straatvoetballen en zaalvoetballen.

Dit laatste gebeurt al jaren in de Trije in Franeker, en een aantal Ex-Aas en AAS van Berltsum bedachten dat zij op vrijdagavond ook wel mee konden doen aan deze competitie. Dus werden de koppen bij elkaar gestoken, en werd er een team samengesteld. Er bleek een overweldigende belangstelling te zijn, er kwamen wel 15 namen op papier. Maar dan moet je ook shirts hebben en je moet een inleg betalen. Daarvoor heb je sponsoren nodig. Gelukkig waren REWI (Anke Dijkstra) en Fysiotherapie Jelle Eijzenga bereid om te sponsoren, en toen de handelsonderneming van Jelle Kuperus ook nog bereid was om shirts te leveren met opdruk, toen kon de pret pas echt beginnen, bovendien heeft hij iedere speler ook nog een prachtige tas geleverd. De kleuren van de shirts werden geel met zwarte broek, a la Borussia Dortmund.

Maar er moest uiteraard ook nog een naam bedacht worden voor het team. Uiteindelijk kwam men na rijp beraad op de lumineuze naam; de APENMEEUWEN. Jullie snappen wel waarom; deze apenkoppen zijn van plan om als meeuwen de doelpunten er in te laten vliegen. Jorrit de Boer werd bereid gevonden om een prachtig logo te maken, wat ook weer werd verwerkt in het shirt. Aan professionaliteit dus geen gebrek. De outfit goed, de sponsorgelden op orde, rijdschema werd gemaakt, en vrijdag 4 september was het dan zover; het debuut op zaalvoetbalniveau.

En wat voor een debuut; de eerste helft ging nog wat stroef(2-1), er werd nog wat te veel met de bal gelopen, maar in de tweede helft raakten onze Apenmeeuwen wat vermoeid, en lieten toen de bal het werk doen. Dit resulteerde in een uitstekende 10-1 overwinning. De kop is eraf, de nazit was goed, en we verwachten een prachtig seizoen.

Wie onze Apenmeeuwen aan wil moedigen is iedere vrijdagavond van harte welkom in de Trije in Franeker.

Ps. Groepsfoto moet nog gemaakt worden.