Relaas van de AAS 12 april 2017 Sc Berlikum A1 - Harlingen A1 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Relaas van de AAS 12 april 2017 Sc Berlikum A1 – Harlingen A1

Door Ellen Eijzenga

apr 13

MOEILIJKE KEUZES

Gisteravond moesten de Berlikumer voetbalfans moeilijke keuzes maken. Óf je koos voor de warmte van de eigen huiskamer om naar de Europese topwedstrijd tussen Bayern München en Real Madrid te kijken, óf je koos ervoor om de regen te trotseren en te kijken naar onze AAS-mannen tegen het troosteloos onder aanstaande Harlingen. Als tussen oplossing kon je in de kantine ook nog de Europese wedstrijd volgen en ondertussen via de ramen nog een glimp opvangen van de wedstrijd van de AAS.

Voordeel van zo’n combi-wedstrijd is dat je ook nog vergelijkingen kunt maken over het niveauverschil. Volgens analist Klaas Wiersma is dit niveauverschil niet eens zo groot; het verschil zit vooral in het feit dat op Europees niveau men in staat is om langer de bal over te spelen en in de ploeg te houden.

Dat dit laatste niet altijd leidt tot meer doelpunten bleek uit de eerste goal van Berlikum. Roel Pieter nam een vrije trap vanuit de middencirkel. Hij pompte de bal de zestien in, waarbij twee Berlikumer voorwaartsen voor dreiging richting de keeper zorgden. Je weet namelijk maar nooit wat er met een bal gebeurd, hij kan terugkomen van keeper of paal, waardoor jij de terugspringende bal alsnog in kunt schieten. Ook de Harlinger keeper was hiervan op de hoogte, en hij besloot niets te doen, waardoor de bal pardoes in een keer de goal inging. Negatievelingen zouden dit kunnen omschrijven als een keepersblunder, vanuit Berlikumer perspectief zou je ook kunnen zeggen dat het een wonderschoon doelpunt was met alles erin wat voetbal zo aantrekkelijk maakt. De schoonheid van het een keer raken, de dreigende loopacties, zonder bal van twee spelers, welke zoveel vertwijfeling zaaide in de verdediging dat er wel een doelpunt moest ontstaan.

Het tweede Berlikumer doelpunt hoorde thuis in de categorie, zeer fraai. De achteloosheid waarmee Hein de trekbal vanaf links met binnenkantje rechts vanaf de rand van de zestien, met uiterste nauwkeurigheid in de rechter bovenhoek speelde getuigde van groot spelinzicht en balcontrole.

Het derde doelpunt tenslotte was een typisch Rico-doelpunt. Rico draagt een groot geheim met zich mee, wat verscholen zit onder zijn brace rond de rechter knie. Het lijkt een litteken te zijn, maar in werkelijkheid is het een plooi, waardoor Rico een uitschuifbaar onderbeen heeft. Heel ideaal bij het maken van het derde doelpunt. De bal dreigde in een woud van benen en graaiende keepersarmen terecht te komen, maar gelukkig kon Rico zijn uitschuifbare been tegen de bal krijgen, waardoor de derde treffer kon worden aangetekend.

Dat Harlingen tussendoor ook nog eenmaal wist te scoren was slechts voor de statistiek, en vooral jammer voor de uitstekende stand-in keeper Wijtze Wassenaar.

Vannacht is er een korte nachtrust, waarna onze mannen morgen in alle vroegte afreizen naar Bayern, om Arjen Robben en co te laten zien dat voetbal op Fries clubniveau minstens even aantrekkelijk kan zijn als het voetbal van duurbetaalde profs. We hopen dat onze mannen ons de komende dagen via social media op de hoogte willen houden van het toernooi om de Bayern- trophy.

Succes Männer und viel spaβ!!!!!!!!