HET RELAAS VAN DE AAS 2.19 Sc Berlikum A1 – Marum A1 2 april 2016 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE AAS 2.19 Sc Berlikum A1 – Marum A1 2 april 2016

Door Ellen Eijzenga

apr 03

GRAP JOS

De afgelopen weken zaten onze Aas qua voetbal wat in een dipje, of in de piepzak, als het gaat om de uitslagen. Het was telkens net niet of helemaal niet. En als dit het geval is dan ga je je ergeren wat weer frustratie gele kaarten en dus schorsingen oplevert.

Vandaag tegen Marum was echter alles anders. In Marum werden onze jongens nog helemaal weggespeeld door de tegenstander, en was de uitslag van 5-2 maar een magere afspiegeling van de daadwerkelijke krachtsverhoudingen. Deze dag waren de rollen helemaal omgedraaid. Er stond weer eens een team, die met mooie driehoekjes elkaar wist te vinden. De mouwen werden weer eens opgestroopt. Het leidde in de eerste helft al wel tot kansen, maar nog niet tot doelpunten.

In de tweede helft zou dit veranderen. Het was man of the match, Jorrit de Boer, die de ban brak met een prachtige op maat gesneden voorzet op onze Canadeze alleskunner Sjoerd, die de bal bij de eerste paal keurig binnenliep. Jorrit was vandaag een betrouwbare rots in de branding aan de rechterkant, die regelmatig mee op stoomde naar de vijandelijke verdediging.

Als je het hebt over driehoekjes en tikkie takkies dan was het tweede doelpunt ook een om van te watertanden. Rutger, Ruben en Remco lieten de bal als een driebander uit het biljarten rondgaan en Remco mocht uiteindelijk afdrukken. De derde goal was een intikker van Thomas die ook steeds op de goede plaats staat, nadat de keeper met een uiterste krachtsinspanning een schot van Ruben kon blokken.

We hebben nu 25 punten, en daarmee het linker rijtje weer in het vizier. Het zou een fantastische prestatie zijn van onze mannen als ze in hun eerste jaar in de eerste klasse meteen in dat linker rijtje kunnen eindigen.

Dan is er tenslotte nog het verhaal van onze vlaggenist Jos. Jos is de vorige keer de hemel ingeprezen, maar een karakter eigenschap hebben wij nog niet genoemd. Hij kan ook als joker en clown fungeren. Hij was deze dag een beetje in de war met de dagen.
Het was 2 april in plaats van 1 april. Tot tweemaal toe vlagde hij pardoes de andere kant op, terwijl iedereen kon zien dat de inworp echt voor de tegenpartij was. Jos kan altijd heel hartelijk lachten om zijn eigen kolderieke situaties. Het is een echte GRAPJOS!!!!