HET RELAAS VAN DE AAS 2.26 A-junioren Toernooi Jelle Eijzenga 4 juni 2016 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE AAS 2.26 A-junioren Toernooi Jelle Eijzenga 4 juni 2016

Door Ellen Eijzenga

jun 05

THRILLER

Het voetbalseizoen is al weer een paar weken afgelopen, de voetbalschoenen staan in het vet. Dit betekent dat de zomerstop is begonnen. Het enige wat dan nog rest, is het eigen A-toernooi. Gisteren was het voor de derde keer weer zover. De organisatie had voor een sterk deelnemersveld gezorgd. Een aantal hoofdklasse teams deden mee, er was een team dat dit seizoen naar de hoofdklasse is gepromoveerd, en een team wat graag promoveren wil naar de hoofdklasse. Hoe zouden onze mannen zich in dit geweld staande houden.

Er werd in twee poules van 5 gespeeld; dit betekende vier wedstrijden van 20 minuten. De eerste wedstrijd was tegen Frisia, een van de finalisten van vorig jaar. Drie wonderschone treffers leverde een 3-1 overwinning op. Toen vervolgens ook Bolsward werd getrakteerd op een 1-0 nederlaag, begonnen we langs de kant toch even te denken aan een sensatie. De wedstrijd tegen Workum leverde een 1-1 gelijke stand op, waardoor plotseling een gelijkspel tegen SDS uit Easterein voldoende was voor de poulewinst. De 1-0 overwinning op SDS betekende een zeer verassende finaleplek. Tegenstander werd Dronrijp/Foarút. Tot de laatste seconde was het spannend in de andere poule, maar Dronrijp/Foarút profiteerde van het gelijke spel tussen Heerenveense Boys en Zeerobben.

De finale zou een champions League waardige finale thriller worden. Deze keer geen stadsderby maar een gemeentederby. De toernooiwinst, de eer, maar ook het prestige stond op het spel. Al vrij snel kreeg Dronrijp/Foarut een rode kaart omdat de keeper opzettelijk hands maakte buiten het strafschopgebied. Nadat Remco eerst al de kruising had getest maakte hij daarna een wonderschone goal, door zich tussen twee verdedigers door te wurmen en in de uiterste hoek te scoren. Alles leek goed te gaan voor Berlikum. Ruben teisterde na een fantastische solo nog eens de onderkant van de lat; deze bal had een beter lot verdiend. Maar opnieuw blijkt als je zelf de kansen mist, dan maakt de tegenstander de goal. Uit een onberispelijk ingeschoten penalty werd de stand 1-1. Daarna was het weer de beurt aan Berlikum. Ruben soleerde opnieuw door de defensie en ditmaal was het wel raak in de korte hoek; 2-1. Uitspelen van de wedstrijd was het devies. In de tweede minuut van de blessuretijd kreeg Dronrijp/Foarút echter nog een hoekschop. Letterlijk in de ‘dying second’ werd met een prachtige kopbal de stand nog 2 -2.

En dan volgt de penalty loterij. Tot 3-3 werden alle penalties benut. De psychologisch belangrijke zevende penalty werd gemist door Berlikum, waardoor Dronrijp/Foarút de reeks met 5-4 kon winnen. Een prachtige dag eindigde met een tweede plaats op het eigen toernooi.

Het enige smetje was de ernstige blessure van Just, speler van Frisia. Hij moest met de ziekenauto worden afgevoerd naar het MCL. We hopen dat hij snel hersteld mag zijn van zijn zware blessure.