Het relaas van de AAS 3.12 3 december 2016 Sc Berlikum A1 - Sc Franeker A1 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Het relaas van de AAS 3.12 3 december 2016 Sc Berlikum A1 – Sc Franeker A1

Door Ellen Eijzenga

dec 04

 DICHTTIMMEREN

De tweede competitiehelft begon gisteren met een thuiswedstrijd tegen Franeker. Onze mannen hadden nog iets recht te zetten, want de eerste wedstrijd in Franker eindigde in een zevenklapper voor de tegenstander.

Zoals altijd beginnen onze mannen slap aan een wedstrijd, en dat betekent dat je eigenlijk direct met een 1-0 achterstand begint, letterlijk dus, want binnen een paar minuten lag de bal al in ons mandje. Halverwege de eerste helft dreigde er zelfs even een blamage toen de stand 0-3 werd. Een paar oprispingen van Ruben verder stond het echter bij rust 2-3. Vooral het eerste doelpunt was een soort omgekeerde Arjan Robben- actie. Robben komt altijd vanaf de rechter zijkant, om met een schijnbeweging naar binnen te komen. Vanaf de rand van de zestien schiet hij dan de bal onhoudbaar in de verste hoek. Ruben deed vanaf de linkerkant precies hetzelfde met zijn rechterbeen. Bij Ajax heeft Younes regelmatig van dit soort acties.

Toen vlak na rust Ruben ook nog eens met een hattrick het derde doelpunt maakte, was het weer een echte wedstrijd. Echter…. achterin werd weer open huis gehouden, zodat uiteindelijk de eindstand toch weer 3-7 werd in het voordeel van Franeker.

Na afloop heb ik met mede reporter Jan J. in een soort Studio Voetbal achtige sfeer een analyse gemaakt. Onze conclusie is dat wij te veel tegendoelpunten krijgen. De statistiek geeft ons gelijk. Onze mannen hebben in 12 wedstrijden 52! doelpunten tegen gekregen. Daarmee zijn wij na Blauw Wit de meest gepasseerde defensie van de eerste klasse. Hier moet dus in de winterstop aan gewerkt worden.

Gelukkig hebben wij in Gabe uit St Jacob een nieuwe trouwe supporter gekregen. Gabe geeft gevraagd en ongevraagd adviezen aan ons. Een van zijn adviezen was gisteren: “Dou must it dichttimmeren”. Hierin heeft Gabe volledig gelijk. Ik heb er over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat wij een mobiele demontabele schutting moeten bouwen. Deze kunnen we dan op de grote truck van Jos ook meenemen naar uitwedstrijden. We plaatsen deze schutting iets voor de doellijn zodat er geen bal meer door kan. Mocht de schutting iets door veren dan gaat de bal toch nog niet over de doellijn, zodat scherpe scheidsrechters als Jan N. toch geen doelpunt gaan geven. Het is uiteraard mogelijk om deze demontabele schutting tegen een lichte huurprijs te verhuren. De opbrengst zou ten goede kunnen komen aan onze trip naar Duitsland.