HET RELAAS VAN DE AAS 3.16 COMPETITIESLOT - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE AAS 3.16 COMPETITIESLOT

Door Ellen Eijzenga

mei 04

Afgelopen zaterdag 30 april  kwam er op het voetbalveld van Bolsward een einde aan een memorabel seizoen voor onze AAS. Het was een bewogen jaar, met vooral veel hoogtepunten. Wie had na de dramatische seizoenstart, met twee zware nederlagen, kunnen bedenken dat onze mannen met 33 punten op een keurige zesde plaats in de eerste klasse zouden eindigen. De laatste wedstrijd in en tegen Bolsward werd in stijl afgesloten met een keurige 2-3 overwinning, dankzij goals van Remco, Thomas en Hein (penalty).

Met 33 punten in een seizoen werd het record uit het vorige seizoen van 28 punten ruimschoots overschreden. Dit is niet alleen een compliment aan de spelers, maar ook aan Tjibbe Ferwerda, onze trainer, en natuurlijk aan onze onvermoeibare leider Jos.

Onze praktijk is al drie jaar trotse sponsor van dit fantastische elftal. Niet alleen Tjibbe, maar ook onze vorige trainers Ronald van der Molen en Hendrik Fennema, hebben de afgelopen jaren de mannen klaargestoomd voor de eerste selectie. Het resultaat was gistermiddag zichtbaar in de derby van het eerste elftal van de SCB tegen Minnertsga. Maar liefst drie eerste en tweede jaars senioren (Patrick Nauta, Jisse Kemper en Wessel Miedema) stonden in de basis, evenals A-junior Ruben Eijzenga. Met Remco Anema, eveneens A-junior, op de bank, welke in de tweede helft ook nog inviel is onze club voor de komende jaren verzekerd van aanwas. En wie weet, wat er de komende jaren nog meer gaat volgen.

Hoogtepunt van het afgelopen jaar was ongetwijfeld het internationale toernooi om de Bayern Trophy in Duitsland tijdens de Paasdagen. Het werd een onvergetelijke ervaring voor onze mannen onder leiding van Jos, en de beide trainers Feike Vrieswijk en Henkie van der Baan.

Dit toernooi was niet mogelijk geweest zonder de financiële steun van een aantal sponsoren, en natuurlijk onze leden, welke hebben meegedaan aan de verschillende acties om geld in te zamelen. Mede dankzij jullie konden onze mannen deze ervaring opdoen. Na afloop van de wedstrijd tegen Minnertsga werd onze belangrijkste sponsor OLIEHOORN) al bedankt. Jeffrey Draaisma mocht namens OLIEHOORN een prachtige foto op canvas in ontvangst nemen, met daarop onze mannen poserend voor de Alianz Arena in München.

Ook was beloofd dat een gedeelte van de opbrengst ten goede zou komen aan de jeugdafdeling van onze vereniging. De mannen mochten het jeugdbestuur een tas vol met trainingsballen van MUTA sport overhandigen, waarmee volgens seizoen weer optimaal getraind kan worden.

Het seizoen is afgelopen, er wacht volgende maand alleen nog het A-junioren toernooi bij onze vereniging.