HET RELAAS VAN DE AAS 3.4 FC Harlingen A1 – Sc Berlikum A1 1 oktober 2016 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE AAS 3.4 FC Harlingen A1 – Sc Berlikum A1 1 oktober 2016

Door Ellen Eijzenga

okt 02

ZEGETOCHT A-JUNIOREN DUURT VOORT MET DERDE WINST OP RIJ!

Een schier onneembaar voetbolwerk moest worden genomen afgelopen zaterdag tegen de nieuwe fusieclub FC Harlingen. Geen eenvoudige opgave misschien maar toch was het gevoel in de ploeg meteen goed te noemen!

Misschien ietwat gespannen gezichten maar wel met de blijde intentie een goed resultaat neer te zetten in deze vooraf als lastig bestempelde wedstrijd. We mochten ons daarbij in de gelukkige omstandigheid prijzen assistent scheidsrechter Wytze Wassenaar als grens te begroeten met tegenover hem het geweten van voetballend Harlingen, legendarisch clubicoon en vrijwilliger van de eeuw Age Tichelaar ! Kortom de zijlijnen waren prima bezet!

De oranjehemden zetten meteen vanaf de aftrap druk op het Harlinger doel en na een vloeiende aanval over links was het Remco Anema die ijzig koel de bal in de hoek schoof. Na dit doelpunt bleef SC Berlikum domineren en na een schitterende combinatie, alá de schijf van vijf, belandde het leder voor de voeten van spelmaker Ruben Eijzenga die met een prachtige stijlvolle trap de bal buiten bereik van de keeper in de hoek ranselde. Een comfortabele voorsprong zo leek en het supporterslegioen met Erik, Eelco en ondergetekende stonden op het punt op onze lauweren te gaan rusten !

Niets minder was echter waar toen de “ouwe Seunen” verrassend genoeg veerkracht toonden en zowaar ten strijde trokken om het Berltsumer bolwerk te slechten. Een onterecht gegeven penalty luidde alvast een mindere fase in en niet behept met het PSV trauma verdween de bal onbereikbaar in het netje.

Kort voor rust nog een domper van jewelste met de eigenlijk toch wel verdiende gelijkmaker en de theepauze kwam als geroepen voor coach Tjibbe Ferwerda om weer even de puntjes op de spreekwoordelijk i te zetten.

Met twee frisse en gretige veldspelers in de gelederen in de personen van Patrick van Dellen en Rico Joostema kon met hernieuwde moed aan het tweede bedrijf worden begonnen.

Wie dacht dat de Berltsumers vol vuur en passie zouden beginnen kwam bedrogen uit. In een hachelijke scrimmage voor het doel had SC Harlingen moeten scoren maar een perfect liggende bal vlak voor het doel werd hoog en droog de wolken in gejaagd.

Na nog enkele momenten van handjes voor de ogen en billenknijpen hervonden onze manschappen zich eindelijk weer en het eerste moment van gevaar leverde meteen weer een voorsprong op. Remco ging op avontuur en schoot hard in waarna de keeper de bal ongelukkig retourneerde tegen een teamgenoot en een eigen doelpunt het gevolg was. De Harlingers waren hierna volledig de weg kwijt en van het padje wat uiteindelijk het “Rico kwartiertje” inluidde ! Vaak een momenten voetballer maar wel eentje die uit het iets maar soms ook uit het niets een doelpunt kan maken. Een leep balletje van Ruben op Rico belandde voor zijn soms magistrale linkerbeen en plofte onhoudbaar in het doel! Weer twee doelpunten verschil derhalve (2-4) maar voor ons als supporters gold meteen de regel……. resultaten uit het verleden…………….Dit werd dan ook onderstreept met de aansluitingstreffer van FC Harlingen en het verschil was weer 1 doelpunt!! Wou het andere Oranje eigenlijk wel winnen vroegen wij ons, naar ik denk, terecht af ?

En daar werd andermaal op geantwoord door de man van de wedstrijd Rico Joostema. Alleen voor de keeper maakte hij geen fout, en gooide de wedstrijd, figuurlijk gezien dan, in het slot! Of……… nou ja natuurlijk mochten de Harlingers nog eenmaal dichterbij komen tot 4-5 maar toen was de koek ook echt op.

Puntjes van aandacht mogen er zijn maar saai werd het in ieder geval nooit!

De contouren van het elftal worden langzamerhand zichtbaar en Europees voetbal komt dichterbij (of komt er geen toernooi?) Techniek, werklust, voetbal-gogme en een kleine portie geluk zijn momenteel de ingrediënten van dit team en natuurlijk een vleugje realiteitszin. Rechtsback Harmen Stellingwerf, geweldige “wrotter” en nooit verzakend, wist op de geniale vraag: “it gong mar best net Harmen?” evenzo gevat te antwoorden met een volmondig: “ Ja!” Nog vol van adrenaline en hogere voetbalsferen week ondergetekende enkele malen van de aangegeven route en belandde vanuit Harlingen uiteindelijk in Kiesterzijl nabij Franeker, wat geheel paste in het beeld van deze bewogen voetbaldag.

Wordt hopelijk vervolgd deze goede tijden reeks van dit ambitieuze elftal!

JAN J