HET RELAAS VAN DE AAS (3.3) - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE AAS (3.3)

Door Ellen Eijzenga

sep 25

VALSE START, GOED HERSTEL

Waar blijft het Relaas van de AAS ? Voetballen de AAS niet meer, omdat het nu een JO-19 is ?

Door drukke werkzaamheden is het er telkens niet van gekomen, maar we gaan proberen weer wekelijks iets van ons te laten horen.

Het bekertoernooi is voor onze AAS al weer afgelopen, twee nederlagen en een overwinning verder was het gebeurd. Dit is jammer, omdat we de afgelopen twee jaren hele mooie bekeravonturen hebben beleefd.

Maar goed; dan de competitie. Dit jaar zijn we ingedeeld in de westelijke helft van de provincie, en dat betekent derby’s. Wedstrijden tegen de buren.

Begin september begonnen we met de uitwedstrijd tegen SC Franeker. De eerste helft ging redelijk gelijk op tot we opeens in een tijdbestek van 5 minuten drie goals om de oren kregen. Uiteindelijk was het verlies 7-0.

Een week later dan de eerste echte derby tegen DFC, dit is de combinatie van Dronryp en Foarút. Ook hier leek het in de eerste helft gelijk op te gaan met een 1-2 ruststand. De tweede helft eindigde wederom in een deceptie. De einduitslag werd 2-9. Derhalve na twee competitiewedstrijden 0 punten gehaald en een negatief doelsaldo van   2-16.

Het degradatiespook dreigde. Dan moet je de derde wedstrijd ook nog uit naar Minnertsga, ook weer zo’n beladen derby. Minnertsga is gepromoveerd uit de tweede klasse en was de competitie ook slecht begonnen met 0 punten uit twee wedstrijd. Het werd dus niet alleen een derby, maar ook nog eens een degradatiekraker. Gedurende de wedstrijd kwamen de eerste tekenen van herstel. Betere combinaties op het veld nog wel steeds afgewisseld met blunders. Dat de einduitslag 4-6 werd illustreert de voorgaande zin. Eindelijk werden er goals gemaakt, maar nog steeds krijgen we er te veel tegen.

Maar de eerste driepunter was wel een feit, en deze overwinning werd gisteren meegenomen naar de thuiswedstrijd tegen Frisia uit Leeuwarden. De eerste helft was al weer een lust voor het oog en de ruststand van 5-1 was niet eens geflatteerd. Dat de tweede helft dan moeizamer gaat is een voetbalcliché. Uiteindelijk was er een dik verdiende 8-2 overwinning. De AAS zijn ondertussen opgeschoven naar de gedeelde zesde plaats met 6 punten, slechts een punt achter de nummer 4 van de competitie.

En ook prachtig is dat een aantal van de betere en laatste jaars AAS op donderdagavond regelmatig mee mogen trainen met de eerste selectie en op de wedstrijddagen mee mogen met het eerste, tweede of derde elftal. Op deze manier komen onze mannen al in contact met de harde wetten van het seniorenvoetbal. Op deze manier wordt de stap straks naar de senioren elftallen kleiner.