Het relaas van de AAS 3.4 WIJ GAAN EUROPA IN !!!! - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Het relaas van de AAS 3.4 WIJ GAAN EUROPA IN !!!!

Door Ellen Eijzenga

okt 06

De geruchtenstroom was al enige tijd op gang gekomen, het roddelcircuit draaide ook al op volle toeren, maar sinds gisteravond is de kogel dan eindelijk door de kerk;

DE AAS GAAN EUROPA IN!!! En de reis gaat naar Bayern. De Allianz Arena kan zich maar klaar maken. Onze Berltsumer Oranjehemden gaan naar de plaats waar het grote Oranje in 1988 zijn grootste succes uit de geschiedenis vierde. Er ging een siddering door heel Duitsland toen gisteren wereldkundig werd gemaakt dat het grote (berltsumer) Oranje mee gaat doen aan de Bayern Trophy tijdens de Paasdagen van 15 tot 17 april 2017.

Meer dan 100 teams uit maar liefst 12 landen strijden om deze grootse voetbaleer. En wij dogge mei!

Het bestuur van SCB staat volledig achter dit fantastische initiatief, maar er is wel een voorwaarde. De AAS moeten zelf de reis en het verblijf bekostigen. Ze mogen het bedrag door middel van acties en sponsoring bij elkaar sparen, maar een gedeelte van het opgehaalde bedrag moet ook in de jeugdopleiding van SC Berlikum worden gestoken. Op deze manier snijdt het mes dus aan twee kanten, aan de ene kant organiseren zij de acties voor zichzelf, maar gelijktijdig wordt ook de jeugdopleiding gestimuleerd.

Onze oud trainer, Hendrik Fennema, heeft altijd gezegd dat de AAS de afsluiting van je jeugdperiode bij de voetbalclub is. Het is de mooiste periode uit je leven, en Hendrik kan het weten; hij heeft in veel vertegenwoordigende elftallen gespeeld tot op hoge leeftijd. Wat is er nu mooier dan de mooiste fase uit je leven af te mogen sluiten met een mooi buitenlands toernooi. Bovendien zorgen deze generatie AAS er voor dat ook de volgende generatie AAS door deze acties straks misschien een zelfde toernooi mee kunnen doen. De jeugdopleiding is de basis voor de senioren elftallen.

Ondertussen wordt er achter de schermen druk gewerkt aan de voorbereiding. We kijken of er ook supporters mee kunnen. Europese avonturen van voetbalclubs worden altijd gevolgd door supportersscharen. Wij willen graag dat supporters die graag mee willen met dit Europese avontuur zich voor 13 oktober aanmelden bij Jouke Tuinstra of Ellen Eijzenga. Wij zorgen er dan voor dat er overnachtingen worden geregeld. Denk er wel om, dat supporters op eigen kosten mee gaan.

De Schrijver dezes heeft in de jaren 80 van de vorige eeuw zelf een aantal jaren in Duitsland gewoond. Hij is dus op de hoogte van de Schlachtenbummler met hun favoriete strijdliederen. Een bekende is in ieder geval; Wir ziehen die Bayern die Lederhosen aus. (op de melodie van ‘Jelle zal wel zien’). Houdt in ieder geval de AAS in de gaten de komende maanden.