HET RELAAS VAN DE AAS 3.5 Sc berlikum A1 - Leeuwarder Zwaluwen A1 8 oktober 2016 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE AAS 3.5 Sc berlikum A1 – Leeuwarder Zwaluwen A1 8 oktober 2016

Door Ellen Eijzenga

okt 09

 

BARBECUEWEER

Na de euforie van de midweekse toezegging dat wij zijn toegelaten tot deelname aan de Bayern Trophy volgend jaar met Pasen, was het zaak om weer met de beide benen in de Friese klei te komen staan. Want deze zaterdag wachtte al weer een thuiswedstrijd voor de reguliere competitie. Je ziet zo vaak dat bij doordeweekse internationale verplichtingen de eerstvolgende wedstrijd vaak een probleem is.

Tegenstander vandaag was een van de vele stadsploegen in onze competitie, nl. de Leeuwarder Zwaluwen, uiteraard afkomstig uit Leeuwarden. We moeten deze competitie maar liefst tegen vier Leeuwarder tegenstanders spelen.

De trouwe toeschouwersschare koesterde zich langs het kunstgrasveld in een heerlijk najaarszonnetje. Een van de vaders merkte terecht op dat het zelfs op deze achtste oktober nog gewoon barbecueweer is. We hebben echter besloten om niet te gaan barbecueën, omdat dit volgens onze minister Edith Schippers nog slechter voor de volksgezondheid is dan de granulaatkorrels in het kunstgras. De discussie hierover heeft een voordeel; dankzij de granulaatkorreldiscussie wordt de zwarte Pieten discussie naar het tweede plan verwezen. Als deze discussie door de Nederlandse middenstand is bedacht in samenwerking met Sinterklaas zelf, dan is het dus een fantastische Sinterklaasstunt. Wij als wijze mannen hebben besloten ons niet in deze discussie te mengen tot het RIVM met een nader onderzoek komt.

De tegenstander was ons wel bekend; we troffen ze al in de beker eerder dit seizoen in Leeuwarden. Toen wonnen onze oranjehemden met 2-6. De zwaluwen hadden hun huiswerk echter goed gedaan en wisten de aanvoerlijnen naar de voorwaartsen te blokkeren. In de eerste helft had Zwaluwen dan ook het beste van het spel. Het was echter een vrije trap vanaf de linkerkant die fantastisch werd binnengeschoten welke nodig was om onze AAS op een 0-1 te zetten.

In de tweede helft kregen heel langzaam onze mannen het beste van het spel, wat tien minuten na rust leidde tot de 1-1. Een ongelofelijke blunder in de defensie van Zwaluwen bracht Remco Anema alleen voor de keeper. Hij wist met dit buitenkansje wel raad en schoot beheerst de gelijkmaker binnen. Daarna ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij over en weer nog wel wat kleine kansjes kwamen, maar op het einde de 1-1 toch wel een terechte uitslag was.

Toen de kruitdampen waren opgetrokken zagen we dat onze AAS nu op een keurige vijfde plaats in de competitie staan. Volgende week moet er wederom afgereisd worden naar Leeuwarden waar MKV dan de volgende tegenstander is. Dit is de nummer vier uit de competitie. Volgende week zal blijken of we voorlopig aan of af gaan haken bij de bovenste ploegen uit de competitie. Om 14.00 uur is deze wedstrijd.