HET RELAAS VAN DE AAS 3.7 MKV'29 A1 - Sc Berlikum A1 15 oktober 2016 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE AAS 3.7 MKV’29 A1 – Sc Berlikum A1 15 oktober 2016

Door Ellen Eijzenga

okt 16

MET KUNST EN VLIEGWERK

Zaterdagmiddag stond de belangrijke uitwedstrijd tegen MKV’29 uit Leeuwarden op het programma, de nummers drie en vier uit de competitie. In de wetenschap dat ook de nummers een en drie tegen elkaar speelden, kon de winnaar van onze wedstrijd oprukken naar de vierde en misschien zelfs wel derde plaats.

MKV staat voor Met Kracht Vooruit, en de 29 suggereert dat de club is opgericht in 1929 door destijds de Roomse enclave in Leeuwarden-Huizum. In het verleden werden hier regelmatig pittige wedstrijden gespeeld tegen onze AAS, en de leiding van MKV had dan ook besloten een zo neutraal mogelijke scheidsrechter op deze wedstrijd te zetten.

In de eerste helft had MKV het betere van het spel en ook de betere kansen (een bal werd zelfs op de spoorrails achter het doel geschoten), maar toch kwamen onze mannen op een 0-1 voorsprong. Uit een prachtige voorzet van Ramon werd de bal panklaar op het hoofd van Remco gelegd. Onderhand weten we dat onze spits dodelijk precies is. Deze voorsprong konden ze tot vlak voor de rust vasthouden, maar slordig uitverdedigen in de defensie zorgde er voor dat de tegenstander met een droge knal vanaf de 16-meter in de uiterste hoek onze keeper kon passeren.

In de tweede helft waren de teams gelijkwaardig, en kregen onze AAS steeds meer het betere van het spel. Toen Patrick in de zestien van achteren op de enkels werd getikt en ten val kwam, wees de scheidsrechter gedecideerd naar de stip. Wij hebben in Hein een speler die strafschoppen ook gedecideerd weet binnen te schieten. In de uiterste rechter hoek, half hoog en met snelheid liet hij de keeper van MKV kansloos. Zo neem je een penalty, we hopen dat PSV hier geen lucht van krijgt, want met Hein weet je het nooit. Hij switcht heel gemakkelijk van Cambuur naar Heerenveen, dus wie weet wanneer PSV met een aanbieding komt.

Daarna volgden nog een twintig hectische minuten, waarbij MKV zijn naam eer aan deed. In de laatste vijf minuten werd het echt penibel toen zowel Ruben (2x geel) als Patrick (direct rood) het speelveld moesten verlaten. Toen werd het pas echt MKV 1 tegen MKV 2. De ene partij MET KRACHT VOORUIT de andere partij (Berlikum)MET KUNST EN VLIEGWERK. Het werd een situatie van vrouwen en kinderen eerst, maar uiteindelijk kon MET KUNST EN VLIEGWERK de overwinning over de streep trekken.

Na afloop kon in de bestuurskamer de tweede gele kaart van Ruben geseponeerd worden, omdat Ruben ten onrechte voor praten en het omver gooien van een tegenstander een gele kaart had gekregen.

Uiteindelijk hebben onze mannen weer drie punten erbij, en staan ze nu inderdaad derde in de competitie. Wie had dat gedacht van Tjibbe en zijn mannen na twee competitiewedstrijden toen met nul punten uit twee wedstrijden werd gestart en een negatief doelsaldo van 2-16.

Volgende week is het herfstvakantie en de week erna op 29 oktober volgt de kraker thuis om 10.15 uur tegen SC Stiens, de ongeslagen koploper van onze competitie. We verwachten weer veel publiek want dat verdienen deze mannen.