Relaas van de AAS 3.8 Zaterdag 29 oktober 2016 Sc. Berlikum A1 - Sc Stiens A1 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Relaas van de AAS 3.8 Zaterdag 29 oktober 2016 Sc. Berlikum A1 – Sc Stiens A1

Door Ellen Eijzenga

okt 31

OP WAARDE GEKLOPT

Afgelopen Zaterdag stond de thuiswedstrijd op het programma tegen de trotse ongeslagen koploper SC Stiens. Deze ploeg is niet alleen koploper,  nog zonder puntverlies, maar heeft ook nog maar twee tegendoelpunten geïncasseerd. Maar onze mannen waren, net zoals Heerenveen in de eredivisie, door een reeks van overwinningen ook opgerukt naar de derde plaats in de competitie. Misschien was er wel iets te halen vandaag.

Maar al snel bleek duidelijk dat voor Berlikumer begrippen de tegenstander niet van het niveau Feyenoord, maar meer van het niveau Barcelona was. Met vloeiend aanvalsspel werden Berlikum bestookt, en al snel bleek dat we ons vandaag moesten beperken tot tegenhouden. Er werd hoog druk gezet door Stiens, waardoor van een verzorgde opbouw van achteruit weinig sprake was. Het kon dan ook niet uitblijven dat er doelpunten zouden vallen. Ze werden eerlijk verdeeld over beide helften, drie per helft, zodat de einduitslag uiteindelijk 0-6 in het voordeel van Stiens werd.

Natuurlijk kreeg Berlikum ook wel wat kansjes, maar de opmerking: “Wat was er gebeurd als….” ,was hier niet aan de orde. Ook Stiens kreeg nog een aantal grote kansen maar schoot niet met scherp.

Volgende week moeten we weer eens naar Leeuwarden, waar Blauw wit ’34 de volgende tegenstander is. Wanneer we deze weer ‘gewoon’ winnen dan blijven we ‘gewoon’ meedoen in de subtop.