Relaas van de Aas 4.3 JO-19 Scharnegoutum - JO-19 Sc Berlikum 14 oktober 2017 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Relaas van de Aas 4.3 JO-19 Scharnegoutum – JO-19 Sc Berlikum 14 oktober 2017

Door Ellen Eijzenga

okt 16

MIRACULEUZE UITZEGE  A JUNIOREN IN SCHARNEGOUTUM (4-6)

Als je een voetbalploeg met een stad zou vergelijken zou ik in het geval van de Berlikum A1 kiezen voor Amsterdam. Het is er in mijn beleving namelijk nooit saai, er gebeurt altijd wat en wat er de volgende week plaats zal vinden is een verrassing!

Ook deze zaterdag in Scharnegoutum namelijk  weer een knotsgekke hoofdstedelijke wedstrijd. Op de momenten dat je als supporter of begeleiding met gezond verstand zou kunnen veronderstellen dat de buit binnen is gebeuren er weer onverklaarbare dingen die tegen elke voetbalwet indruisen. Je hebt al de voetbalclichés : De bal is rond en voetbal is oorlog, maar waar ik mij echt elke week over “verbaas” zijn onze eigen A’s!

Meteen al bij het begin van de wedstrijd blijkt dat Scharnegoutum voor de winst gaat. Met aanvallende intenties en  oeverloos enthousiasme dreunen de aanvallen tegen de Berlikumer verdedigingslinie waar Freerk Blanksma, Stefan Heitmeijer en Max van Wichgeren met heldenmoed verdedigen. Freerk sober maar ter zaken doende, Max de verdediging leidend met geraffineerd inzicht terwijl Stefan met een tomeloze inzet onverschrokken het duel niet schuwt. Echt een speler die je twee of zo nodig drie keer voorbij moet om kwijt te raken!

Maar dan terug naar het duel waar eerst Scharnegoutum de bovenliggende partij lijkt maar het wederom toch Wytze Wassenaar is die onverwacht de 0-1 scoort. Misschien niet de meest gelukkige wedstrijd van Wytze, maar toch weer nuttig!

Hierna neemt Berlikum het heft in handen en niet veel later is het Niels Nieuwhof die met een stukje voetbalgogme en listigheid de 0-2 tegen de touwen prikt Kort voor rust is het Youri de Brouwer die met een goede voorzet Hein Joostema bereikt waarna zelfs de 0-3 een feit is en het duel beslist lijkt. Of toch niet….. Net voor rust de inleiding tot de inhaalrace van Scharnegoutum.

Een licht vergrijp van de net ingevallen Herman Wiersma wordt meteen op waarde geschat door de scheidsrechter en tot penalty gepromoveerd waarmee het kort voor rust toch nog 1-3 wordt.

Op zich mag je dan nog denken: Weinig tot niets aan de hand, maar niets blijkt minder waar! In een tijdbestek van een luttele tien minuten 3 goals voor Scharnegoutum en een plotselinge 4-3 voorsprong! Totale ineenstorting lijkt nabij. Zelfs chauffeuse en topanalist Thea Wiersma, in een open lijn verbinding met man Klaas, wordt  niet meer door het thuisfront serieus genomen, waarna een foto van het scorebord als bewijs dient! Kortom voor het neutrale oog volledige chaos in en buiten het veld maar dan is er ineens die zo typerende ommekeer die alleen bij dit team mogelijk lijkt te zijn.

Op het moment dat de nood het hoogst is staan de mensen in het team op die het ook daadwerkelijk horen te doen in tijden van nijpende crisis. Want uit het niets, zo lijkt het,  schiet Hein Joostema met een geplaatste diagonale volley de bal hard en onhoudbaar tegen de touwen tot ongeloof van een ieder die Scharnegoutum een warm hart toedraagt!

Het wordt hierna echter nog dramatischer voor de gastheren wanneer wederom Hein ook nog eens beheerst de 4-5 binnenschiet en de wedstrijd hiermee volledig kantelt!

Hein en Patrick heersen weer op het middenveld, achterin is het Max die gevaarlijke tegenstoten tot afzwaaiers degradeert en voorin wint zelf Youri zijn kopduels! Met Harmen Stellingwerf nog eens als extra slot op de deur is het Ruben Brouwer die een hoekschop dusdanig scherp binnendraait dat de keeper het antwoord schuldig moet blijven.

Eindstand 4-6.

Je zou er bij moeten zijn geweest om het te geloven, nee meer nog………je zou er altijd bij moeten zijn om elke zaterdag anderhalf uur topamusement voorgeschoteld te krijgen!

Iedereen rept over fantastische competities in Spanje, Engeland en Italië terwijl op steenworpafstand het meeste kijkgenot wordt geboden voor eventueel een kort autoritje en een smakelijk bakje koffie!

 

JAN J