Relaas van de Aas 4.4 Sc. Berlikum - Warga/WWS jo < 19 dd. 28 oktober 2017 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Relaas van de Aas 4.4 Sc. Berlikum – Warga/WWS jo < 19 dd. 28 oktober 2017

Door Ellen Eijzenga

okt 29

OPNIEUW KLANTENBINDING A1 JUNIOREN THUIS TEGEN WARGA/WWS (8-1)

Wederom een heerlijke pot voetbal van het tweede (of eerste…?) vlaggenschip van de vereniging.

Opponent ditmaal het combinatieteam Warga/ WWS. In het eerste bedrijf konden de gasten het tempo nog aardig bijbenen en namen zelfs verdiend een voorsprong. Toch was al snel duidelijk, gezien het aantal kansen, dat Berlikum niet lang op achterstand zou blijven staan. Een tiental minuten voor rust was het dan ook Youri de Brouwer die op uitstekend aangeven van Wytze Wassenaar de 1-1 aantekende. De 2-1 net voor rust van Hein Joostema was daarbij de opmaat voor een hogere score in het tweede bedrijf.

Youri de Brouwer werd de “grote”man met maar liefst drie treffers waaronder een geplaatste kopbal waarbij hij niet eens van de grond hoefde te komen! De doelpunten deden Youri zichtbaar goed en als een ongenaakbare “Messi” liep hij al een beetje hauttein over het veld als een echte vedette. Een beetje contact maken met het publiek, wat achteloos balletjes verzenden en meer van dit soort aardige ongein.

Ook Ruben Brouwer was zichtbaar in zijn element en liet eindelijk zijn eerste competitie doelpunten noteren. Ruben lijkt misschien qua lichaamsbouw wat aan de “breekbare” kant maar kan uitdelen als de beste en  heel goed voetballen! Hierbij wederom een doelpunt op aangeven van Wytze die een sterk aanspeelpunt voorin vormde en onbaatzuchtig teamgenoten liet scoren. Dit als een Piet keur in zijn goede jaren bij Haarlem, als een Kees van Kooten in  beste jaren bij PEC en een Camataru als legende bij Heerenveen.

Wytze had dan ook duidelijk veel spelplezier en zo hoort het ook te zijn. Achterin werd niets meer weggegeven en Stefan Heitmeijer stond te verdedigen als een moderne Adri van Tiggelen. Hard, meedogenloos maar fair, want altijd op de bal! Een type verdediger dat het Nederlands elftal niet meer heeft. De score liep dan ook snel op in de tweede helft en het had nogal veel weg van “Gallery Play” naarmate de tijd verstreek.

Ook Bauke Jan Zuiderhof was na een blessure weer van de partij en het voetballen duidelijk niet verleerd. Hoewel ongelukkig in de afwerking spat het talent er van af. Technisch soms bijna perfect! Misschien dat Tsjibbe nog eens bij Bauke Jan aangeven kan dat lachen en een beetje genieten op het veld toegestaan is! Nu leek het wel of Bauke Jan voor de derde keer was gezakt voor zijn rijbewijs en dat net te horen had gekregen van de examinator.

Maar het meest genieten deden wij aan de zijlijn van Harmen Stellingwerf. Een op en top clubspeler die nooit en te  nimmer verzaakt. Hard werkend en zichzelf volledig wegcijferend voor het team! Een speler dus die goud waard is voor een elftal en de vereniging. De tweede helft was Harmen, normaliter een zwoegende back, in de voorhoede geposteerd naast Wytze en naarstig op zoek naar zijn doelpuntje. Verschillende doelpogingen hadden het “net niet” karakter maar van opgeven was geen sprake!

De doelpuntenregen ging ondertussen nog even door met goals van Hein Joostema en wederom Ruben, maar de resterende tijd tikte onbarmhartig door. Je zag Harmen denken “Laat het vanmorgen gebeuren, laat het vanmorgen zo zijn!” En  dan de laatste minuut van de wedstrijd het moment voor de man met de hoge gunfactor. Een geweldige pass vanuit de achterhoede en Harmen was ontketend en liet zijn tegenstander alleen zijn hielen zien voordat hij de bal met een schitterende schuiver in de hoek deponeerde en een dijk van een wedstrijd in stijl bekroonde.

Een geweldig moment en nadat de soeverein leidende leidsman Henkie van der Baan affloot alleen maar blije gezichten. Tjibbe een tevreden coach samen met zijn secondant Marco van Wigcheren die als  “aanvallend” ingestelde vlagger steeds beter de wedstrijden leest. Natuurlijk, Parijs is nog ver maar in deze vorm is de kwalificatie “herfstkampioen” zeker niet onbereikbaar. Het laatste fluitsignaal houdt daarbij ook weer in dat wij als clubwatchers weer een week moeten wachten tot het volgende spektakelstuk.

Velen hebben thuis al een speciale scheurkalender waarmee het aftellen van de week kan beginnen! Wat vervelend dan dat de klok met de wintertijd ook nog eens een uur terug moet worden gezet!

JAN J