Relaas van de Aas 4.5 A.V.C. - Sc Berlikum jongens < 19 5 november 2017 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Relaas van de Aas 4.5 A.V.C. – Sc Berlikum jongens < 19 5 november 2017

Door Ellen Eijzenga

nov 05

BERLIKUM A1 OPPERMACHTIG IN SEXBIERUM TEGEN AVC (1-3)

In mijn voetbaljaren voor Minnertsga waren de wedstrijden tegen AVC voetbalgevechten op het scherpst van de snede. De lijfspreuk van Rinus Michels “Voetbal is oorlog” kwam dan in die wedstrijden akelig dicht bij de werkelijkheid. Vergelijk het maar met Cambuur–Heerenveen, Ajax-Feyenoord of Glasgow Rangers-Celtic, derby’s of klassiekers waar bijna alles geoorloofd is voor de overwinning.

Deze sentimenten leven niet zozeer tussen Berlikum en Sexbierum, sterker nog de wedstrijd was eerder gemoedelijk te noemen. AVC maakte nimmer de indruk persé te willen of te kunnen winnen terwijl Berlikum gewoon deed wat nodig was en dus de winst pakte. Alweer een horde in deze tot nog toe zeer succesvolle competitie.

Zelf Wytze en Patrick konden aanvankelijk buiten het team worden gehouden. Patrick probeerde het trouwens eerst nog wel even maar het overvloedige gerstennat van de avond hiervoor speelde de middenvelder enigszins parten. Een herstelperiode was noodzakelijk en ogenschijnlijk gebroederlijk zaten de beide heren te genieten van het herfstzonnetje!

Dit zonder het “derbytemperament” om ten koste van alles, zo niet veel,  zo snel mogelijk binnen de lijnen te geraken. De tijden zijn veranderd!

Intussen raakte de wedstrijd ook een klein beetje op temperatuur en al helemaal toen Bauke Jan Zuiderhof met een schitterend schot in de bovenhoek de score opende. De ban was gebroken en duidelijk was dat dit AVC  een maatje te klein was.

Berlikum voetbalde weer in de vertrouwde opstelling en ook Harmen stond na zijn glansrol van vorige week weer op zijn vertrouwde stekje achterin. Alsof er niets was gebeurd…..

Niels was overigens een paar keer dicht bij de 0-2 maar pech en een goede redding stond voor hem succes in de weg. Dan diep in de eerste helft toch het tweede doelpunt na een handsbal binnen de 16 meter van AVC. Een penalty derhalve en een prooi voor Hein Joostema die dit buitenkansje verzilverde. In de tweede helft een onveranderd spelbeeld.

Berlikum de aanvallende ploeg en op zoek naar meer doelpunten, nu ook met de heren Wytze Wassenaar en Patrick van Dellen in de ploeg. Hoewel kansen in overvloed uiteindelijk nog slechts twee doelpunten eerlijk verdeeld tussen beide ploegen. Daarbij wederom een handsbal bij AVC, die duidelijk geen keepersproblemen zullen ondervinden dit seizoen, en met dit presentje het tweede doelpunt van Hein Joostema.

Verder weinig tot geen opzienbarend nieuws.

Wellicht nog een vermelding waard de in een schitterend nieuw clubtenue gestoken grensrechter Marco van Wigcheren die een foutloze wedstrijd vlagde, de dadendrang van Freerk Blanksma die een prima wedstrijd voetbalde en niet te vergeten Herman Wiersma die wederom op de bank moest beginnen  maar gretig inviel.

Nou ja het kan ook niet elke week een drie gangen menu zijn, soms moet je tevreden zijn met een stamppotje. De wedstrijd kan dan ook afgedaan worden (of geserveerd) als een eenvoudige doch voedzame maaltijd!

Wordt vervolgd.

JAN J