Relaas van de AAS 4.6 2 december 2017 Sc. Berlikum - Terschelling - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Relaas van de AAS 4.6 2 december 2017 Sc. Berlikum – Terschelling

Door Ellen Eijzenga

dec 04

BERLIKUM A1 ZEEZIEK VAN ONNODIG GELIJKSPEL TEGEN TERSCHELLING! (2-2)

Deze zaterdag in een winters en idyllisch decor de thuiswedstrijd tegen Terschelling. In dit schitterende wintertafereel hing ook nog eens een bijpassende mistsluier en met een beetje fantasie was het net een plaatje uit het prentenboek van Anton Pieck. Het was overigens geen stilleven aangezien over en weer fysiek flink werd uitgedeeld met voornamelijk kermende eilanders als slachtoffer die met veel gevoel voor theater de grond zochten en uiteraard vonden.

Wat betreft de wedstrijd, Berlikum was in de eerste helft heer en meester en naar het leek op weg naar een eenvoudige overwinning……. maar niets was minder waar!

De spelers van Terschelling hadden de eerste helft duidelijk last van zeebenen en zwabberden over het veld zonder koers te houden. Zo zie je maar dat de overgang van zee naar land niet altijd rimpelloos uitpakt! Moet je, je voorstellen wat er gebeurt wanneer er een echte storm opsteekt!

Berlikum zat wel meteen goed in de wedstrijd en met de nodige speldenprikjes werd het doel van Terschelling belaagd. Toch zou het nog een klein half uur duren voordat de verdiende voorsprong op het scorebord kwam. Een aanval over links kwam uit bij de grillige linkerspits Youri de Brouwer die prima anticipeerde en Niels Nieuwhof in staat stelde de bal onberispelijk en ongenadig hard in de bovenhoek te jagen.

Vaste supporter Pake Hendrik Nieuwhof, de kou manmoedig trotserend,  sloeg het met groot genoegen aan de zijlijn gade terwijl zijn zoon  Klaas (vader van Niels) het van iets verderaf comfortabel vanuit de kantine en achter thermopane aanschouwde! Bredero zei het al in de middeleeuwen: ”Het kan verkeren!”

Berlikum ging hierna meteen op jacht naar een grotere voorsprong en kreeg die enkele minuten later met een prima schuiver van Harmen Stellingwerf, die zich steeds meer ontpopt als makkelijk scorende speler! Berlikum leek op stoom gekomen te zijn, zelfs zozeer dat de mist een beetje optrok. Helaas viel de treffer net voor rust aan de andere kant en was de aansluiting van Terschelling een feit. Tegendoelpunten van de tegenstander net voor rust zijn overigens vaak de voorbode van meer voetballend ongemak!

In het tweede bedrijf dan ook een  geheel ander Terschelling, nu duidelijk met de wind in de zeilen. Was de boottocht maar langer geweest, dan had het meer tijd gekost om te herstellen! Terschelling had de schroom duidelijk van zich afgeworpen en ging vol voor de gelijkmaker. Als “Jutters” werden de nodige kansjes bij elkaar gesprokkeld maar de genadeklap nog niet uitgedeeld!

Met vlijmscherpe counters en daardoor hachelijke momenten voor het doel van Corné Tuinenga was het slechts een kwestie van tijd dat het doelpunt zou vallen. Het doelpunt viel dan ook en wel middels een gegeven penalty door de uitstekend leidende arbiter Jan Nieuwland, die resoluut naar de stip wees na een vermeende overtreding van Max van Wigcheren.

Corné dook naar de goede hoek, zat er nog akelig dichtbij maar de inzet verdween jammerlijk genoeg toch net over zijn vingertoppen in het doel.

Terschelling ging op jacht naar meer en bij Berlikum was de flow en mini-show van de eerste helft helemaal verdwenen. De wil was er wel maar het ontbrak ineens aan precisie en geloof in eigen kunnen. Over het geheel gezien  een terechte uitslag maar ook wel weer een tegenvaller voor de thuisspelende club die jaagt op het kampioenschap.

Of doen wij dat vooral als supporters? Het zou zomaar kunnen! Na het onterechte verlies enige weken terug in en tegen Deinum door arbitraal falen nú dus opnieuw een tegenvaller.

Zo zie je maar dat er in deze competitie geen cadeautjes worden uitgedeeld! Terschelling kwam dan wel met een boot, maar de Sint schitterde door afwezigheid!

Jan J