Relaas van de AAS 4.7 23 december 2017 Sc. Berlikum A1 - Leovardia A2 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Relaas van de AAS 4.7 23 december 2017 Sc. Berlikum A1 – Leovardia A2

Door Ellen Eijzenga

dec 24

ONTHUTSEND ZWAK LEOVARDIA SPEELBAL VOOR BERLIKUM A1 (7-0)

Afgelopen zaterdag de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen het armetierige Leovardia A2.

Waar het in de eerste tien minuten nog een beetje op een wedstrijd leek werd al snel duidelijk dat de Leeuwarders niets in hadden te brengen tegen een goed ingespeeld Berlikum. Bij de hoofdstedelingen totaal geen ‘Kerstbalgevoel’ en speltechnisch inzicht!

Berlikum op schik daarentegen met  ogenschijnlijk gemakkelijk verdedigend werk, een middenlinie strooiend met pass-jes en de voorhoede creatief in het creëren van legio kansen. Dit was dan ook het speelbeeld van de hele wedstrijd. Eigenlijk hadden de dubbele cijfers na afloop op het scorebord moeten staan!  De ban werd uiteindelijk gebroken door routinier Patrick van Dellen die goed in de wedstrijd zat en verwoestend uithaalde met zijn magische linkerbeen.

Hierna volgden doelpunten van de linksbenige techneuten Bauke Jan Zuiderhof  en Youri de Brouwer en mocht bij het rustsignaal in aantocht keeper Corné Tuinenga nog een penalty verzilveren. Een 4-0 ruststand derhalve en de wedstrijd lang en breed gespeeld!

Na het rustsignaal, zoals gewend, een tochtje naar de kantine voor koffie en een korte evaluatie. De kantine, normaliter een gezellig ogende huiskamer, had deze zaterdag in aanvang meer weg van een onderdeel van de Mud-Race, een Cross Country manifestatie of het NK veldrijden!  Evelien Vink, die een reguliere kantinedienst zou draaien, zag tot haar grote verbazing en schrik de chaos en paardenstal atmosfeer voor zich opduiken en besloot maar meteen in actie te komen. Een ‘smerig zaakje’ die het gevolg was van het slotfeest in de kantine van afgelopen donderdag.

Maar liefst drie uren van poets, lap en verstel werk waren er nodig om het geheel weer enigszins toonbaar te maken. Een ongelooflijke prestatie van één vrouw, die alleen al vanwege de te ontvangen gasten monnikenwerk verrichte om de schade een beetje te beperken! Hulde hiervoor!!

Al snel gingen stemmen op dat evenementenkoning en keizer van het ‘Draaiend Rad’ Jaap Plekringa hierin een verzuimende rol zou hebben gehad, wat hem al snel de naam ‘Plakringa’ (vanwege de klevende vloer) opleverde. Maar na naarstig speurwerk en gedegen vooronderzoek bleek dit zeker niet het geval te zijn! Een joviale rectificatie dus naar onze gouden vrijwilliger binnen de vereniging!

Een aanvullend minutieus onderzoek dat de zaak tot op de bodem uitpluist volgt nog. Van de verantwoordelijken zou een gebaar van excuus naar Evelien Vink ,die een zaterdagmorgen als nooit tevoren beleefde, hoe dan ook op haar plek zijn!

De tweede helft was zoals te verwachten een formaliteit en doelpunten van Ruben Brouwer, nogmaals Patrick van Dellen en  Wytze Wassenaar completeerden de 7-0 eindstand. Een wedstrijd om snel te vergeten. Niet vanwege het spel van Berlikum maar vanwege de waardeloze tegenstand en het onnodig harde en gemene spel van Leovardia.

Nee, Leeuwarden maakt alweer geen reclame in de amateur voetbalsport! Wat wel nog een hoogtepuntje was, was het debuut van C1 junior Thomas Dijkstra. Hij kon terugzien op een prima invalbeurt en was zelfs enkele malen dichtbij een doelpunt!

Al met al kunnen we echter terugkijken op een mooie eerste seizoenshelft van de A1 van Berlikum. Er zit chemie in het team en jong en oud maken het tot een mooie mix van techniek, inzet en voldoende voetballend en scorend vermogen!

Even lekker de kerstvakantie, de winterstop en straks na de winterperiode op naar een succesvol vervolg met wie weet……………

Want daar gaan we nog steeds vanuit!

Goede kerstdagen, een gelukkig Nieuwjaar en tot de tweede helft van de competitie!

Jan J