RELAAS VAN DE AAS 8 APRIL 2017 SC BERLIKUM A1 – MKV A1 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

RELAAS VAN DE AAS 8 APRIL 2017 SC BERLIKUM A1 – MKV A1

Door Ellen Eijzenga

apr 10
RELAAS VAN DE AAS 8 APRIL 2017 SC BERLIKUM A1 – MKV A1

BERLIKUM A1 MET HAKKEN OVER DE SLOOT TEGEN NAASTE CONCURRENT MKV (3-2)

Een zwaarbevochten overwinning voor de Berltsumer A1, maar uiterst nuttig in de slag om de bovenste plekken op de ranglijst. Beide ploegen starten ietwat nerveus met kansen over en weer. Berlikum bleek in die openingsfase echter de meest slagvaardige en via tweemaal Remco Anema stond er een naar het leek geruststellende 2-0 voorsprong op het scorebord. Geheel onnodig sloop er toch weer de bijna traditionele onrust binnen de ploeg wat de MKV-ers in staat stelden na bijna een uur spelen de stand weer gelijk te trekken.

Jos Broeders had het als vlaggenist aan de zijlijn maar druk om de mannen bij de les te houden gezien zijn herhaaldelijke uitroepen van “Kom op mannen” en “Sta niet te slapen”. Misschien mede door deze ietwat luide “influisteringen” van deze wereldvrijwilliger kon Berlikum zich enigszins herpakken.

Hierbij ook een pluim voor de B1 gastspelers Max van Wichgeren en Ruben Brouwer die moeiteloos aanhaakten bij het iets hogere niveau en manmoedig meedraaiden!Terug naar de zinderende slotfase waarin Corné enkele malen heldhaftig zijn doel succesvol wist te verdedigen en de verdedigers soms met kunst en vliegwerk de aanvalslinie van MKV ontregelden.

Gelukkig was ook Roel Pieter in grootse vorm en bracht hierdoor nog enige rust in de verdediging. Ook mag de werklust en snelheid van Thomas Kleefstra wel eens genoemd worden! Onvermoeibaar naar het lijkt raast hij over het veld en het feit dat hij door die gedrevenheid en “Churandy Martina” snelheid de bal wel eens vergeet is dan te verwaarlozen!

Dit enthousiasme en spelplezier zou ik ook wel eens bij onze spitsen willen terugzien! Hierbij stonden Remco en Ruben Eijzenga voorin teveel op een eiland en vooral Ruben kwam in de wedstrijd veel te weinig aan de bal. Toch was het diezelfde Ruben die eigenlijk uit het niets de 3-2 aantekende met een geplaatste schuiver uit de draai. In de hectische slotminuten andermaal Corné met een fabuleuze redding en de overwinning was na het laatste fluitsignaal van de soeverein leidende scheidsrechter Aart de Zeeuw (Die man kan toch echt moeiteloos hogerop!) een feit!

Dus de Oranjehemden zijn nog steeds in de race voor een top klassering en derhalve een passend succesvol sluitstuk van de competitie!

Vanaf vrijdag wordt het een aantal dagen “DAS RELAAS VON DER AAS’. De mannen zijn het aan de vereniging verplicht om gedurende deze dagen regelmatig een facebookberichtje te sturen omtrent de resultaten, want Omrop Fryslân kon geen budget vrijmaken voor deze trip.

Wordt vervolgd!

JAN J.