HET RELAAS VAN DE AAS FRISIA / SC BERLIKUM 19 FEBRUARI 2017 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

HET RELAAS VAN DE AAS FRISIA / SC BERLIKUM 19 FEBRUARI 2017

Door Ellen Eijzenga

feb 19
HET RELAAS VAN DE AAS

FRISIA BESLIST KNOTSGEK DUEL IN HAAR VOORDEEL TEGEN SCB A1 5-4

Afgelopen zaterdag een historisch duel in Leeuwarden op het sportpark van Frisia tegen onze A1 manschappen. Daar ondergetekende het eerste bedrijf van deze enerverende wedstrijd moest verzuimen kon door overlevering en getuigschriften van supporters ter plaatse opgetekend worden dat de voetballers vanaf het begin van de wedstrijd in een op hol geslagen achtbaan waren terecht gekomen. Een voetbalpretpark die zijn gelijke niet kende, denkende aan spel en vertier giganten als Walibi en Slagharen!

Het beste Oranje startte furieus en liet een dodelijke efficiëntie zien door elke kans te benutten en derhalve een 0-3 voorsprong te nemen. Schitterende doelpunten van Ruben Eijzenga tweemaal en een prachtige goal van Patrick van Dellen die op de verjaardag van zijn vaders vleugels leek te hebben en ditmaal zijn voeten liet spreken!

Frisia raakte echter niet in paniek en liet zien een goede ploeg te hebben, hartstochtelijk aangemoedigd door een typisch Leeuwarder irritante achterban. Daar waar het in een mum van tijd 0-3 stond was daar in een imposante inhaalrace razendsnel de 3-3.

Maar liefst 6 doelpunten in een veelbewogen voetbalhelft en stof tot nadenken voor de oefenmeesters en acteurs op het veld. Dus met een 3-3 stand op het bord begon ook voor mij het kijkfestijn.

Het werd meteen al duidelijk dat Frisia door wilde drukken en de wedstrijd zo snel mogelijk wou beslissen. Een duidelijk veldoverwicht en daar aan gekoppeld genoeg kansen maar het ontbrak aan vernuft voor de goal.

Berlikum A1 kon daar weinig tegen uitrichten behalve enkele spaarzame uitvallen vaak ingeleid door Ruben. Dan toch na enige tijd de welhaast onvermijdelijke 4-3 voorsprong voor Frisia en tot overmaat van ramp de hamstringblessure voor Patrick van Dellen vlak hierna.

Aangezien er reeds drie wissels waren benut moesten de oranjehemden verder met 10 man. Ogenschijnlijk een schier onmogelijke opdracht ware het niet dat het deze zaterdagmorgen met de mentaliteit wel goed zat.

De voetbalruggen werden gerecht en vol goede moed werd, daar waar mogelijk was, de aanval gezocht.

De in de tweede helft ingevallen Gerrit Dijkstra -targetmen, aanvalsleider, de Friese Alves van de lage landen- zou vlak na de 4-3 de grootste kans van de wedstrijd krijgen. Ruben speelde zich knap vrij en vlak voor de goal gunde hij met een listig balletje breed de goal aan Gerrit maar deze miste tot ontzetting van een ieder helaas jammerlijk. Alles en iedereen wat Berlikum een warm hart toedroeg gunde Gerrit, meer dan wie ook, de goal maar hoewel vol geraakt en met meer dan genoeg vaart vloog de bal als een scud-raket over het doel………. Kans verkeken. Maar ook deze kleine tegenvaller bracht Berlikum niet van de wijs want het was andermaal Ruben die scoorde en de 4-4 aantekende. Een knappe prestatie en met de doortikkende klok en de 90 minuten binnen bereik leek een stunt in de maak ware het niet dat één der voorwaartsen van Frisia met een bekeken schot de overwinning veilig stelde! Een nederlaag, maar saai was het nooit op deze veelbewogen zaterdagmorgen! Ook trouwens nog de complimenten voor de gastspelers Max van Wigcheren en Stefan Heitmeijer die zich als B- junioren knap manifesteerden!

Volgende week weer een vervolg, wellicht met hetzelfde spektakel en dan hopelijk met een passende beloning!

Jan J