Relaas van de Aas nr. 2.25 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Relaas van de Aas nr. 2.25

Door Ellen Eijzenga

mei 08
Sportfysiotherapie

SENTIMENTEEL

Wat de jongenscategorie is bij het kaatsen, dat is de A-juniorencategorie bij het voetbal. Het is de laatste categorie voordat je overgaat naar de senioren. Zeker als het dan de laatste wedstrijd van het seizoen is, dan kun je zomaar nostalgisch en sentimenteel worden. Voor een aantal van onze mannen was het hun laatste wedstrijd in hun jeugd carrière. Dan is het niet alleen de laatste wedstrijd voor de mannen, maar direct ook voor hun ouders.
Onwillekeurig denk je dan even aan de laatste 12 jaren dat de jongens mannen werden. Ooit gingen we ’s ochtends om 9.00 uur ‘efkes naar de efkes’ ,daarna werden we kampioen met de eetjes. Vanaf de deetjes moest er opeens op een groot veld worden gespeeld en werden onze deetjes ineens DEES.

Wat hebben we lief en leed gedeeld. We waren blij met de goals van onze mannen, we waren gezamenlijk boos op vermeende verkeerde beslissingen van scheidsrechters, of erger nog op de partijdigheid van de grensrechter van de tegenstander. Onze grensrechter was natuurlijk nooit partijdig.
Bij de A-junioren mag je soms al even proeven en snuffelen aan de seniorencategorie. Je mag al eens mee met het derde of vierde, of misschien al mee op de bank met het eerste of tweede.

En dan hoor je opeens dat een aantal van onze mannen wil stoppen met voetballen. Betekent het afscheid nemen van je jeugd ook meteen het afscheid nemen van het voetbal? Wat drijft jullie om opeens te stoppen, nadat jullie met zijn allen zoveel plezier hebben gemaakt door samen te sporten? Is het je studie, of je werk, of hebben jullie gewoon geen zin meer?

De vereniging doet er alles aan om een zo goed mogelijk sportklimaat te creëren, ook voor de jonge seniorenspelers. Er is speciaal een trainer aangetrokken voor het derde elftal, om er voor te zorgen dat het niveau omhoog gaat, en de stap van het derde naar het tweede of zelfs eerste elftal kleiner wordt.

Ik hoop dat jullie je nog bedenken, want wij hebben als sponsor heel veel plezier aan jullie beleefd. We hebben samen gelachen, gefeest om kampioenschappen, prachtige bekerwedstrijden gespeeld en zelfs de kwartfinale gehaald. Sporten verbroederd, en is sociaal heel belangrijk. In een maatschappij die steeds meer individualiseert, is juist een teamsport heel belangrijk. Het team is nog altijd belangrijker dan het individu.